Enigma Enigma

Цікаві Факти

2019-06-06 18:03:55 eye-2 4756   — comment 0

11 ПРОДУКТІВ, ЯКІ МІСТЯТЬ НАЙБІЛЬШУ КІЛЬКІСТЬ БІЛКА

Протеїни або прості білки – це незамінний складник дієти, потрібний для правильного розвитку і функціонування людського організму. Білки становлять аж 75% маси м’язів, є будівничою базою для творення нових і регенерації старих тканин, основним компонентом рідин організму (у тому числі крові), беруть участь у відновленні організму, і це ще не всі функції білка. Рекомендована кількість: 46 грам для жінок у віці 19-70 років і 56 грам для чоловіків у тому ж віковому проміжку. Людський організм дуже вразливий навіть на найменші спади білка, тому варто подбати про те, щоб наш раціон був достатньо багатим на протеїни. Білок є дуже важливим у процесі схуднення і будови маси м’язів – продукти, багаті на білок, приносять відчуття ситості і активно стимулюють обмін речовин.
Представляємо вам список із 11 продуктів, що містять найбільше білка

1. Яйця

У середньому в яйці знаходиться аж 6 грам протеїну, більшість з якого міститься саме у білку, що легко засвоюється організмом. Якщо їсти курячі яйця кожен день, то краще уникати продуктів із насиченими жирами, таких як червоне м’ясо чи жовтий сир.
Жовток – це справжня холестеринова бомба, а оскільки нам розходиться на протеїнах, то найкраще їсти лише білок. 

2. Домашня птиця

М’ясо курки та індика містить більше протеїнів і менше кислот, ніж яловичина або свинина. Птиця – це також багате джерело вітамінів В6 і В12, заліза, калію і магнію. Немає нічого дивного утому, що біле м’ясо – основа дієти для тих, хто дбає про ідеальну фігуру, а курятину навіть називають «м’ясом фітнесу».

3. Риба

Риба – не лише джерело білків, але також вуглеводів і ненасичених жирних кислот омега-3, а окрім того риба легше перетравлюються, ніж червоне м’ясо. Особливо корисними для здоров'я є форель, лосось, сардини і тунець, навіть консерви. На жаль, риба також містить ртуть, тому не варто її споживати частіше, ніж 2-3 рази на тиждень.

4. Горіхи і насіння

Багаті на білки і корисні жири, горіхи і насіння (наприклад, гарбузове і соняшникове), – це один із найбільш поживних перекусів. Горіхи кеш’ю, волоські горіхи, арахіс, і навіть зроблене із нього арахісове масло, надзвичайно багаті на протеїни, а мигдаль містить ще й мононенасичені жирні кислоти, які сприяють зниженню ризику серцево-судинних захворювань. Однак, слід пам’ятати, що ця смакота надзвичайно калорійна, тому ніколи не їж більше, ніж поміститься на долоні.

5. Білий сир

Окрім білка, білий сир містить багато кальцію. Кількість протеїну у більшості випадків залежить від його виробника. Перед купівлею перевір етикетки, щоб вибрати такий сир, який матиме його найбільше, а найпоживніші виготовляються із знежиреного молока.

6. Квасоля і горох

Квасоля, сочевиця і горох – це смачне джерело здоров’я, тому їх ми повинні споживати якнайчастіше. Вони не тільки багаті на протеїни, ненасичені жирні кислоти омега-3, але й містять дуже мало жирів, допомагають контролювати рівень поглинання натрію. Через свою високу живильну цінність бобові повинні входити до раціону дітей.

7. Грецький йогурт

Грецький йогурт містить майже в два рази більше білка, ніж його рідкий аналог. Цей незвично густий і майже не солодкий йогурт має мало калорій і чудово смакує просто зі стакану, може бути прекрасною альтернативою сметани в супах, соусах і салатах. Смачним і дієтичним десертом, а в той же час протеїновою бомбою, стане грецький йогурт із додаванням жмені горіхів.

8. Ягоди годжі

Найбільш поживні фрукти у світі, які ще називають вовчими ягодами. Ці маленькі червоні намистинки сповнені вітамінів, мінералів і амінокислот, а також містять найбільшу кількість білка серед усіх фруктів – у 100 грамах його є аж 12,3 грам! Ягоди годжі, як джерело протеїну, є чудовою альтернативою молочним продуктам і м’ясу, тому що ця категорія містить мізерну кількість шкідливих насичених кислот і жирів.

9. Кускус

Ця низькокалорійна каша може із легкістю замінити картоплю і макарони у раціоні осіб, котрі хочуть їсти здорову і легку їжу. Каша виготовляється із твердих сортів пшениці, у два рази багатшої на білок, ніж звичайна. Кускус можна вживати замість рису і перлової каші, котрі містятьв у 2 рази менше білка, ніж їхні північноафриканські колеги.

10. Яловичина

Яловичина – не лише фантастичне джерело білка, але й вітаміну В12 і заліза, які дуже допомагають втримати тіло у хорошій формі. На жаль, яловичина містить і жир, тому вважається набагато калорійнішою, ніж птиця. Щоб використати білок із яловичини для корекції своєї фігури, споживай лише її пісні частини, наприклад, полядвицю.

11. Соєві боби

Головним козирем сої, окрім високого вмісту білка, є ненасичені жирні кислоти, в тому числі і омега-3, а також численні мінерали і вітаміни з групи В. Соєві білки особливо рекомендуються особам, які займаються силовими тренуваннями, аби збільшити м’язову масу. Також вона корисна для діабетиків, бо відновлює нормальне функціонування підшлункової залози.
Які з цих продуктів смакують вам найбільше?

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma