Enigma Enigma

BlackPR

2024-09-23 10:40:29 eye-2 514   — comment 0

2 атт, Старший Футарк (атт Хеймдаля)

2 АТТ

 

9. Hagalaz   – град.

Езотерично означає ідею руйнування старого для будівництва нового, негатив руни проявляється лише у разі відмови від необхідності йти далі.

У містиці символізує ідеальний кристал льоду, зерно первинної трансформації. Вважається матір'ю рун і втілює райдужний міст в Асгард-Біврєст та крижаний міст у Хельхейм та Ніфлхейм.

Магічні властивості руни Hagalaz полягають у тому, що вона здатна не тільки зламати «зачароване коло» людини, яка потрапила в смугу невдач, що замкнулася, але і в тому, що за її допомоги видаляють чужу чарівність при наведеній псуванні, пристріт і т.д. як від невідомого, і від відомого джерела ворожого джерела чаклунства. Також цю руну можна використовувати за ознаками розкрадань психічної та фізичної енергії, тобто. для руйнування впливу енергетичних вампірів – особливо у поєднанні з рунами Eihwaz та Algiz. У санскриті цій руні відповідає слово hag – покривати. Дерево цієї руни – тис (Taxus baccata).

 

10. - Naudh – потреба, необхідність (потреба). Езотерично означає незадоволеність досягнутим та розуміння прірви між ним та бажаним. Оцінка ситуації як неврівноваженою та перегляд системи цінностей та своїх можливостей допомагає знайти правильний шлях. У містиці – вогняний лук, що породжує вогонь бажання. Але, вийшовши з-під контролю, цей вогонь може все спопелити своїм шаленством. Магія не часто використовує цю руну, особливо у складових формулах, оскільки за неправильного використання вона може зруйнувати все те, заради чого зверталися до неї за допомогою. Оскільки одним із аспектів Naudh є «вогонь бажання», її ефективно використовують у любовній магії. Naudh застосовується для подолання кризових ситуацій у тих випадках, коли потрібні стриманість та спокій. Зміцнюючи силу волі, ця руна дає сили для опору негативним обставинам. Нейтралізує прояви ненависті. Крім того, Naudh здатна оберігати від непомірного вживання спиртного та отрути у вині. Напрямок впливу цієї руни повністю залежить від волі мага, що вжив її. У санскриті цій руні відповідає слово nid - осуд, осуд. Дерева цієї руни – бук (Fagus sylvatica) та горобина (Sorbus aucuparia).

 

11. - Is - лід (у всіх його видах). Езотерично означає можливість усвідомлення того, що вогонь і лід є найвищою силою, що творить у світі, а їх співвідношення визначає процеси життя. На містичному рівні ця руна п'ятої стихії (льоду) і символізує рух у статиці – хоч і повільний, але неухильний. У певних моментах рух – стрімкий і невідворотний. У магії руну Is використовують для набуття захисту, призупинення будь-якого процесу, а також для завершення розпочатої справи. Захист, який пропонує руна Is, посилює руна Sowulo. А на побутовому рівні контроль над подіями допоможе встановити накреслені кілька рун Is, кратні числу рун у Футарці, особливо якщо вони будуть підкріплені кількома Teiwaz рунами на початку і кінці рунного ряду. В основному руна Is дає захист від зовнішніх та внутрішніх негативних проявів. Для захисту від чужої чарівності ця руна має бути підкріплена рунами Hagalas, Sowulo, Turisaz, Ingwar. У санскриті цій руні відповідає слово isa – соковитий. Дерева цієї руни – горобина та в'яз.


12.  - Jera (у нортумбрійському Футарці -) – рік, урожай. Езотерично означає поєднання двох протилежностей і можливість, настроївшись певним чином (зрозумівши, що постійні зміни – основа всесвіту), отримати бажаний результат. У містиці – процеси, що протікають у часі та потребують логічного завершення, з тимчасовим циклом, зв'язок між землею та небом. Магія використовує руну Jera для звільнення дороги будь-яким подіям. Застосовується подолання перешкод, які заважають досягти сприятливого результату. При правильному використанні ця руна може залучити гроші для втілення у життя задуманого.

 

Добре поєднується з Fehu, Wunjo, Raido, Algiz, Bercana. У санскриті цій руні відповідає слово jaratha - стрімкий, бурхливий, сильний. Дерево цієї руни – дуб.

 

13. - Eihwaz – тис. Езотерично означає трансформацію процесу посвячення. Необхідно усвідомити та подолати свої страхи – насамперед страх смерті. У містиці – руна життя та смерті, процесу змін кардинального порядку. Магія використовує руну Eihwaz як зв'язуючу дев'ять світів для зв'язку з ними. Ця руна може вживатися магом тільки тоді, коли він має велику магічну силу, а не тільки значний досвід роботи з рунами і відмінне знання їх значень (як окремо, так і у всіх видах складових формул). Оскільки Eihwaz є руною прибою, вона є руною трансформації. Але все ж таки ще більше руна Eihwaz має захисні якості, особливо проти вихідців з інших світів. Чорний напрямок магії використовує навпаки, для виклику злих субстанцій. Eihwaz добре поєднується з рунами Wunjo, Uruz, Thurisaz, Ehwaz, Sowulo, Bercana, Odhal. У санскриті цій руні відповідає слово āhvāna – заклик до Бога, виклик (до суду, на боротьбу). Дерева цієї руни - тис і осика (Populus tremula).

 

14. - Perth - мішечок для викидання рун. Езотерично означає можливість обрати стиль дії – чи плисти за течією причини та наслідки, дії та дії у відповідь або спробувати впливати на свій шлях (наприклад, за допомогою рун). У містиці – взаємини між свідомістю та свободою волі самої людини, вибору ним свого шляху. Руна воїна, який випробовує свою долю, і намагається виправити її своєю силою. У магії руна Perth являє собою удачу в дії, подібна до руни Hagalaz. Використання Perth може викликати розрив причинно-наслідкових та просторово-часових зв'язків, тому робота з нею слід дуже обережно, оскільки таке не завжди буде сприятливим. Ця руна допомагає там, де успіх досягається здебільшого випадково - в бою, в грі, шуканні скарбів. У складових формулах Perth краще не використовувати через її непередбачуваність, особливо поряд з іншими рунами. У санскриті цій руні відповідає слово pūrtha - винагорода, заслуга. Дерева цієї руни – бук та калина (Viburnum opulus).

 

15. Algiz - захист, осока. Езотерично означає необхідність зважати на те, як вчинки адепта впливають на інших - і на світ в цілому. Це етап ухвалення рішення – залишитися на світлій стороні або перейти у військо Темряви. У містиці – спрямованість людини до вищого езотеричного знання та просвітлення духу, звернення до Асгарда. Магія використовує Algiz для посилення закляття та особистої сили мага, а також як дуже потужну захисну руну. Algiz найбільш уживана в бойовій магії для досягнення перемоги. Добре працює ця руна і як очищаюча, від пристріту, псування і взагалі будь-якого ворожого чаклунства, особливо в складових формулах. У складових талісманах вона зазвичай займає центральне становище, хоча вирізується останньою, а лінійному написанні укладає рунічний ряд. Має властивість заздалегідь попереджати про небезпеку власника талісмана. Використовуючи Algiz необхідно пам'ятати, що вона вимагає великих витрат особистої сили практикуючого мага. Algiz добре поєднується з усіма рунами Футарка. У санскриті цій руні відповідає слово araksa – захист, охорона. У ведичній релігії саме з місцевої різновиди осоки плелися килимки для жертвоприношень, молитов та занять йогою. Дерева цієї руни – горобина та тис.   16. - Sowulo – сонце, руна Сур'ї – Сварога, сонячного Бога – Батька. Езотерично означає успіх і славу, здобуті наполегливою працею і знаменує кінець другого атта. Надає силу для просування шляхом пізнання. У містиці – руна трансформації, спалахи натхнення. Збільшує духовні сили під час роботи з нею. Магічне використання руни Sowulo передбачається лише для світлих цілей, оскільки вона містить енергетику самого Сонця. Проте, як працювати з нею, необхідно очиститися від негативних емоцій і помислів, т.к. Sowulo посилює абсолютно все, і багаторазово. У складових формулах її краще використовувати замикаючою. Ця руна поєднується практично з усіма рунами Футарка. Не рекомендується подвоєння руни Sowulo, тим більше її зображення. Багато організацій і навіть держави, в абревіатурах яких були дві або три літери С (звук Sowulo), закінчили своє існування дуже погано через те, що їх творці не зуміли (або не захотіли) усунути негатив, замислюючи свої дітища. У санскриті цій руні відповідає слова savana - вогонь; suvarna - золото, багатство і saura - відноситься до Сонця. Дерева цієї руни – калина та терен.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma