Enigma Enigma

Olena Herasimova

2019-03-22 13:59:01 eye-2 4793   — comment 0

Підсумки 2015-2019: куди прийшов інвестор.

З 2015 року в Україні відкрилось чимало нових підприємств. Попри військову агресію Росії до України приходять інвестори з Німеччини, США, Британії, Нідерландів, Швейцарії та багатьох інших країн.

То скільки за цей період створено нових робочих місць і куди прямували іноземні та вітчизняні інвестиції?

Отже, з 2015 року в Україні було відкрито більше 250 нових заводів, 70 елеваторів та перевантажувальних терміналів, більше 220 об'єктів відновлювальної енергетики.

Основні іноземні інвестори (за кількістю нових підприємств)

Автомобілебудування та машинобудування

З 2016 року було відкрито 13 підприємств з виробництва комплектуючих до автомобілів різних марок. Іноземні інвестори з США, Японії та Німеччини створили близько 25 тисяч нових робочих місць та вклали в економіку України близько 300 млн доларів.

Також було відкрито заводи побутової техніки, верстатобудівні, виробництва сонячних панелей, транспортного устаткування та виробництвадентальних імплантантів.

Виробництво асфальту та будівельних матеріалів

За кількістю нових асфальтних заводів можна відразу сказати. в яких регіонах ремонт доріг йде більш інтенсивно.

Легка промисловість

Основне місцерозташування нових фабрик - Херсонська, Львівська, Сумська та Чернігівська області.

Харчова промисловість

За кількістю новостворених підприємств харчова промисловість є лідером - 54 підприємства, не рахуючи розширення існуючих виробництв.

Найбільше їх було відкрито у Кировоградській та Львівській областях.

Хімічна та фармацевтична промисловість

За цей період в Україні було відкрито 4 нових фармацевтичних заводи та більше десяти нових підприємств з виробництва хімічної продукції.

Було створено 4 заводи з виробництва електроніки та 8 з виробництва полімерних матеріалів

Сільське господарство та переробка побутових відходів

Для зберігання та транспортування було побудовано більше 70 елеваторів, перегрузочних терміналів для зберігання та транспортування зерна.

Також було створено чимало підприємств з обробки сільськогосподарських культур, відходів с/г виробництва та сміттєпереробних підприємств.

Більше про інвестиції, нові підприємства, робочі місця, створені в Україні за останні 4 роки можна дізнатись на інтерактивних мапах та за допомогою інформаційного ресурсу Національний промисловий портал.

 

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma