Enigma Enigma

Olexandr Tovmach

2018-08-14 04:55:25 eye-2 5062   — comment 3

Альтернативна енергетика і війна.

Війна триває п’ятий рік.

Ми інтегровані  :  4%  -  ЕС   96%  -  РФ

https://vse.energy/docs/OEW-kovalchuk.pdf

«ЕНЕРГЕТИЧНА СТРАТЕГІЯ УКРАЇНИ ДО 2035 РОКУ  2020 2025 Нова Енергетична стратегія “Безпека, енергоефективність, конкурентоспроможність”‐ документ, який окреслює стратегічні орієнтири розвитку паливно‐енергетичного комплексу України на період до 2035 року, схвалений Урядом 18 серпня 2017 р. До 2020 року ‐ виконання більшої  частини заходів з інтеграції ОЕС  України до ENTSO‐E До 2025 року ‐ інтеграція української  енергосистеми із зоною континентальної  Європи ENTSO‐E в режимі експлуатації

Об'єднана енергетична система України технологічно пов’язана та працює паралельно з енергетичними системами Росії, Білорусі та Молдови. Це означає, що енергосистеми цих країн працюють у спільному режимі роботи, частота в мережі однакова, а фактичне регулювання об’єднаної системи здійснює Росія як власник найбільших генеруючих потужностей.»

Відмовляюся  коментувати  офіційні  документи. Немає слів.

Прокоментую існуючу ситуацію  так :

За роки війни я не пригадаю такого,щоб  представники влади,депутатський корпус  відмовилися покидати робочі місця  та  скасували  власні відпустки… і  оперативно  вирішувати питання,що стосуються  обороноздатності та інших нагальних питань  під час  війни ?!!

Я не закликаю  і не  вимагаю  введення  військового стану  на території держави. Достатньо  на законодавчому рівні  ввести  відповідний режим роботи  в деяких державних установах,структурах. А у ЗС України - оголосити бойову готовність №2  та  Наказом  Міністра оборони Дерективу  по певним моментам  такої готовності.

Послухайте мою розповідь про військовий корабель. Я – з флотських. 1976-1988 роки БФ СРСР, 1988-1992 роки  ПФ РФ. Надводий корабль та підводний човен . 

Що саме важливе для військово-морського флоту ? За 30 хвилин, після швартови до пірсу, підключити кабелі  та отримувати берегове  живлення.

Всі  дизель-генератори на надводних кораблях мають певний моторесурс.  Він  - обмежений  та  надзвичайно цінний. Без  живлення,бортового чи берегового  бойовий корабель  існувати неможе.  Він стане мертвим. Флот – забавка недешева.  Тому, кожний вихід в море, це величезний фінансовий ресурс. Навіть стоячи у пірса,  з береговим живленням,  корабель  здатен контролювати та атакувати  величезну територію.

Вже були впроваджені  санкції  до агресора,коли  в Крим були доправлені  турбіни «Сіменс». Севастополю потрібні  власні генеруючи потужності для забезпечення флоту.

Не дивно,що флот агресора  мав енергію для функціонування. Керується «наша» ОЕС з території агресора.

А  почни ми  діяти рішуче в питаннях поставок енергії на тимчасово окуповані території, то за цей проміжок часу, флот був би виведений з експлуатації  гарантовано  та назавжди.

Договори з Росією не варті того паперу,на якому вони написані. А ми,  за свої підписи  -  тупо все  виконуємо!

Проти нас ведеться війна. А наша ОЕС, керована  агресором,  слугує  головним буфером для згладжування  їх пікових навантажень  по всій європейській  території Росії.

Уявімо,що цієї ночі  всі  лінії  будуть блоковані. ОЕС України та ОЕС РФ, ОЕС Білорусії  будуть від’єднані.

Для нас  така  дія  =  колапс  на  неділю.  Віялові відключення  та  решта  дуже-дуже скрутних ситуацій.  І потихеньку, поступово, але  витримаємо.  Це  нам до снаги, якщо ми маємо  підтримати тих,хто зараз на лінії фронту.  Їм  в рази важче. Посидіти в темній хаті чи квартирі  12 годин,  це не в окопі  сидіти. 

Для  Росії  наслідки  будуть   дуже важкі.  Набагато важчі.        Їх  АЕС  опиняться в зоні критичних  режимів експлуатації.  Це за наш рахунок  та за наш  ресурс,  агресор  комфортно існує.  Фактично, агресор вперше  отримає дошкульний удар по власній території, за розв’язану ним  агресію.  Фінансово, технологічно,морально…

А впровадження  альтернативних джерел енергії та засобів  акумулювання енергії,  для  об’єднаних територіальних громад, містечок, міст  щоб досягти їх  автономності  в енергозабезпечення   -  ось  головна мета, що  реально наблизить нашу  Перемогу  та  звільнення всіх  тимчасово окупованих територій.

14.08.2018 року.

P.S.  наступна тема : Альтернативна енергетика. Навіщо Україна  зберігає  валюту  під товстим прошарком мулу ?»   

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma