Enigma Enigma

Alex Noyt (Oleksandr Maliuchenko)

2021-10-18 11:43:47 eye-2 3339   — comment 0

Антикорупційний суд виправдав Омеляна у справі зниження портових зборів для розвитку морської галузі

За президента Зеленського було відкрита справа на екс-міністра інфраструктури України Володимира Омеляна за обвинуваченням у тому, що він знизив портові збори для більш швидкого розвитку морської галузі. Справа була відкрита у першу чергу тому, що Володимир Омелян є давнім та публічним критиком дії Зеленського та його команди. Омелян загадував, що у 2020 році його запросили у "високий кабінет" і запропонували вибір: або ти отримуєш посаду з гарним забезпеченням і не критикуєш владу, або ми тебе посадимо. 

У листопаді 2020 року у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі повідомили, що скерували до Вищого антикорупційного суду обвинувальний акт проти Володимира Омеляна щодо дій, які нібито призвели до недоотримання держбюджетом 30,5 млн грн. Йшлося про ч. 2 ст. 211 ККУ - видання службовою особою нормативно-правового акту, що зменшує надходження бюджету всупереч закону, якщо предметом таких дій були бюджетні кошти в особливо великих розмірах. У грудні 2017 року колишній міністр видав наказ про зменшення усіх портових зборів (крім маякового) на 20%.

І ось сьогодні Вищий антикорупційний суд (ВАКС) виправдав колишнього міністра інфраструктури - у діях екс-міністра відсутній склад кримінального правопорушення, повідомляється у трансляції ВАКС.

====================

Віддячити мені за текст дуже просто - криптовалютою SSLX від Sl8.

Що таке Sl8 і чому треба реєструватись зараз:

Стаття на АIN 

пост українською https://bit.ly/3Ao2m1K

пост російською https://bit.ly/3i4u6l1

Як активувати криптогаманець Sl8 https://bit.ly/39oQikJ

Інвайт для реєстрації a1yN7z

https://sl8.online/invite/a1yN7z

Мій нік у Слейт skyokey

 

 

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma