Enigma Enigma

Kristi Medou

2020-05-25 09:39:20 eye-2 2752   — comment 0

Архієпископ Берліну Хайнер Кох закликав до допомоги Україні

Архієпископ Хайнер Кох закликав підтримати Україну, з метою проведення п'ятидесятницької кампанії допомоги організації "Реновабіс". Йдеться про допомогу для дитячих будинків, шкіл та соціальних центрів.

Берлінський архієпископ Хайнер Кох закликав до міжнародної солідарності в короновірусній кризі. Католицька організація допомоги Східної Європи "Renovabis" поставила акцент цьогорічної кампанії П'ятидесятниці в Україні, заявив він у суботу на радіо. Архиєпископ Хайнер Кох відповідає за реконструкцію  Єпископської Конференції Німеччини.

Люди вдячні за допомогу із Заходу

Під час поїздок в Україну він побачив, "наскільки вдячні люди за цей зв'язок і наскільки необхідна підтримка з боку більш багатого Заходу", - наголосив архієпископ. Реновабіс допомагає східноєвропейським країнам, наприклад, у дитячих будинках, школах та соціальних центрах.

Кох послався на соціальні проблеми країни. Близько 14 000 українців загинули у війні з Росією, а понад три мільйони залежать від матеріальної допомоги ззовні.

"Європі повинна підтримати Україну"

Крім того, близько 250 000 українських трудових мігрантів змушені повертатися у свою країну з-за кордону. "Особливо в кризові періоди важливо, щоб ми більше трималися разом у Європі", - сказав архієпископ.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma