Enigma Enigma

Андрій Соболєв

2022-05-18 06:57:19 eye-2 3242   — comment 0

Автокефалія для УПЦ МП

Ще нещодавно представники УПЦ МП виступали за те, що вони незалежні від Росії та ніякого відношення до РПЦ не мають.

Зараз, УПЦ МП заявила, що вони розірвали відносини з РПЦ та планують отримати автокефалію. Навіть з цього приводу провели 12 травня 2022 року Синод.

Але треба розібратись, що це за Синод був і дійсно він стосувався автокефалії та взагалі що таке автокефалія для УПЦ МП.

Почнемо напевно з другого. Автокефалію не так просто отримати, як це може показатись звичайному громадянину, який не глибоко розбирається в церковних питаннях.

Для УПЦ МП автокефалію можуть надати лише кровавий патріарх Кирил, або Вселенський Патріарх Варфоломій. У першому випадку, РПЦ не відмовиться від своїх маріонеток, так як не до кінця їх використала на користь Кремля. У другому, Патріарх Варфоломій вже надав Томос Українській церкві – ПЦУ, навіщо йому ще створювати фальшивий дублікат православної церкви в обличчі УПЦ МП.

Таким чином, УПЦ МП не вийде отримати автокефалію. А якщо вона сама її проголосить? Тоді УПЦ МП буде звичайною сектою, та і такий крок покаже відсутність всього духовного у вказаній церкві.

Вихід в УПЦ МП залишився лише один. Це бути справжніми Українцями та перейти до ПЦУ, до справжньої, визнаної всесвітнім православ’ям православної церкви.

Тоді залишається незрозумілим, чому скликати Синод нібито з питання автокефалії, якої не буде? А все просто. Своїй пастві необхідно надати будь яку надію, навіть лживу, для того, щоб не загубити основне джерело доходу, для себе і на цінні подарунки РПЦшним «вождям».

Та взагалі, після Синоду УПЦ МП не було сказано про отримання Московським патріархатом автокефалії. Дивно виходить лише розмови без жодних фактів.

А наразі українці починають відрізняти духовників росії та роблять правильні дії. Сміливо йдуть своїм шляхом розвитку і приєднуються до ПЦУ. І це відбувається у всіх регіонах нашої України. А в деяких взагалі становляться ставропігійними громадами та підпорядковуються Блажейнішому митрополиту Епіфанію.

Сподіваюсь, що попи УПЦ МП не зможуть задурити нам з Вами голови і ми будемо рухатись у бік Української Незалежної церкви – Православної церкви України.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma