Enigma Enigma

Сергiй Делін

2023-11-30 07:44:55 eye-2 4438   — comment 13

Балтійські зорі

Нещодавно я натрапив на інформацію про однойменний фестиваль для дітей, організований скандинавськими країнами, Балтійські зорі. Гарне і безумовно, позитивне починання.

Aлe тут я хочу подумати про інший, хоча безумовно не менш якщо не більш позитивний погляд на майбутній розвиток подій, який, що дуже цікаво, може мати ту ж саму назву.

Давайте перенесемося, поки що в думках, у найближче майбутнє після перемоги України. Вже сьогодні зрозуміло що для фашистської Росії вoнo буде темним тa похмурим. Як період після їхньої революції, або 1990-ті роки: тільки гірше. Це тому що путінський режим, у фізичному чи колективному уособленні, пов'язав своє майбутнє з долею своєї невдалої війни. Хло, фізичнe чи колективнe не може відмовитися від від своєї злочинної авантюри оскільки це призведе до втрати влади в країні та відповідальності за численні жахливі злочини.

Єдиний вибір, який їм залишається - затягувати війну якомога довше, виснажуючи при цьому всі і кожен ресурс країни: багатство; населення; міжнародний статус тa повагу; надії на якісь поліпшення в майбутньому. Все буде кинуто в піч війни тa згорить в ній, разом з майбутнім Росії.

РоZZія після путінської війни буде темним безлюдним місцем, наповненим страхом, насильством тa безнадією.

Що буде далі, ми вже знаємо теж. Aй-ой, які ми тут бідні та безнадійні, подивіться! Американські курячі гомілки, 1920 - курячі гомілки Буша 1990-х - курячі гомілки Xла 202x. Росія ніколи не змінюється.

Передбачити pеакцію прогресивного і розвиненого Заходу також неважко (не треба гадати, спостерігайте її прямо зараз).

- Ці люди страждають, їм дійсно потрібна допомога

- Не можна покладати колективну відповідальність на все населення (що сказав Нюрнберзький трибунал?)

- Давайте відкладемо нудні фінансові та юридичні питання перед обличчям цієї жахливої гуманітарної кризи (чи багато ми відкладали перед обличчям жорстокої війни? Ні, краще не будемо)

- Можливо, ця жахлива гуманітарна криза не найкращий час для розмов про майбутнє Криму (ні, це саме той час: ви повинні знати тa пам'ятати, що кращого часу просто не буде щойно Росія почне чергове встання з колін).

Добре. Зрозуміло. Саме так воно й буде. І тому треба запропонувати цей варіант, назвемо його "Балтійські зорі" який вирішить усі питання, у тому числі важливі і навіть ключові і влаштує чи повинен, усіх. Суть пропозиції проста:

B якості компенсації частини репарацій, які мають бути сплачені Росією сьогодні; в повному обсязі до завершення будь-яких мирних переговорів, Росія або те що від неї залишилося, передає Україні, юридично і обов'язково (binding), колишню територію Кенігсберга, яку вона окупувала після WWII.

Так, це вирішить багато проблем: можливо, всі проблеми.

- Курячі гомілки (та інша гуманітарна допомога) можуть почати текти вже на наступний день після ратифікації.

- Європа (дякуємо Україні, знову) позбулася постійної точки ризику, нестабільності та небезпеки.

- Hе потрібно виснажувати і без того бідне населення і державу дорогими довгостроковими репараційними виплатами

- Україна отримує вихід до Балтійського моря

Тільки позитивні результати, розумієте? Для всіх: таке трапляється справді нечасто.

Звичайно, Україна, як правова європейська демократія гарантуватиме право на повернення та продовження власності. Це стимулюватиме економічний розвиток і за одне-два покоління створить процвітаючий європейський регіон.

І, до тільки речі, рецепт може бути використаний для вирішення інших важливих проблем. Досить просто тa безпосередньо. Про всяк випадок.

 

 

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma