Enigma Enigma

Olga Horoshkovska

2022-01-21 12:57:49 eye-2 3747   — comment 0

Безпекова ситуація в Україні – найобговорюваніша тема у світі

Наразі питання щодо безпекової ситуації в Україні є найобговорюванішою темою міжнародного порядку денного. Західні експерти та політики повідомляють про наявність підтверджених фактів щодо пересування значних російських військових потужностей до кордонів з Україною. Російське керівництво пояснює, що переміщення російської військової техніки та особового складу пов’язане із запланованими на 10-20 лютого російсько-білоруськими навчаннями «Союзная решимость-2022».

Проте у соцмережах розповсюджено багато інформації, навіть поверхневий аналіз якої свідчить про те, що до заявлених білоруських полігонів прибуває лише частина військових підрозділів, а решта зупиняється неподалік від українських кордонів. Родичі, друзі та знайомі російських контрактників, які були відправлені «у відрядження» та «на навчання», пишуть, що частину російських військовослужбовців не поінформовано щодо кінцевого пункту призначення, а частина попереджена про те, що їдуть на український кордон. Проте інформація є конфіденційною.

Крім того, з метою відволікання уваги від масштабних пересувань російських військ та військової техніки РФ активно розповсюджує різні маніпулятивні та пропагандистські тези, зокрема, про поставку Заходом зброї в Україну, що нібито становить безпосередню загрозу для РФ, про поставки нібито старої військової техніки, про підготовку іноземцями українських військовослужбовців для захисту від російського вторгнення тощо.

Також окрему увагу варто приділити інформаційному вкиду щодо нібито підготовки ЗСУ низки терактів в Горлівці, Ясинуватій, Донецьку та Докучаєвську, а саме удару на трансформаторні підстанції, водо- та газопроводи, лінії електропередач, а також по підприємствам хімічної промисловості. Причому ці удари будуть нібито наносити військовослужбовці ЗСУ, переодягнені у військових т.зв. «ДНР» та Росії, що одразу було розповсюджено російськими інформаційними майданчиками та маріонеточними «журналістами».

Відомо, що Росія має декілька детально спланованих сценаріїв-провокацій для легалізації своєї інтервенції. Показовим є те, що на окупованій частині Донецька вже перебувають т.зв. «російські криваві журналісти», на кшталт Семена Пегова, які завжди перебувають на «передовій» російських диверсій, провокацій та терактів.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma