Enigma Enigma

Mikki Mon

2022-08-05 07:34:03 eye-2 3751   — comment 0

Біснувата методичка від божевільних з кремля

Розповідати, що все йде по плану – це не надовго, особливо коли всі плани зірвані, пункти невиконані, а в «спецоперацію» перестає вірити навіть пропутінська вата. Тому наступним кроком кремля є чергова підміна понять і чергове перезавантаження ватних мізків.

І божевільні кремлівські чиновники продовжують готувати чергові біснуваті методички для пропагандистських ЗМІ про те, як їм слід висвітлювати війну в Україні.

Для розуміння, у старих кремлівських посібниках, які адміністрація путіна підготувала в липні, "рекомендувалося" проводити паралелі між російським вторгненням в Україну, хрещенням Русі та Невською битвою. У новій же методичці рашисти вже порівнюють війну в Україні та Першу світову.

Згідно з новою методичкою кремля, російські пропагандисти розповідатимуть про «пророцтва» диктатора володимира путіна і порівнюватимуть напад на Україну 2022-го з Першою світовою 1914-го. Як зазначається,

«Головна теза: нібито і на початку XX століття, і зараз росія "була втягнута" у військове протистояння країнами Заходу. У тексті пояснюється, що Захід регулярно розв'язує війни через свої "колоніальні претензії", а росія щоразу змушена брати участь у конфлікті, оскільки заступається за "братні народи", "своїх не кидає" і "встає на захист пригноблених". Наприклад, 1914-го Російська імперія "не змогла покинути" Сербію».

А ось і підміна понять… Війну в Україні автори методички називають «сучасною українською кризою», а не «спецоперацією». Витоками цього «конфлікту» на росії називають Євромайдан та військові дії на Донбасі.

У кремлі «радять» провладним ЗМІ розповідати, що після 2014 р. західні країни «спонсорують» в Україні «вирощування за допомогою людиноненависницької ідеології та русофобії кількох поколінь людей, які ненавидять росію та готові вбивати (росіян)».

Роль росії ж, згідно з методичкою, винятково мирна.

Окрема глава методички присвячена «втручанню Заходу» у внутрішні відносини росії. На тому шматку паперу мовиться, що Захід «фінансує несистемну опозицію, протестні рухи та антиросійські ЗМІ».

Автори методички також написали в ній, що в найближчому майбутньому у світі з'явиться «антиамериканський тренд»  і США «не зможуть знайти не лише військових союзників, а й навіть торгових партнерів серйозного рівня». Але ці писаки навіть не пояснили, чому, на їхню думку, це має статися.

За даними джерел, близьких до кремля, ці «історичні» методички укладають у кремлівському Експертному інституті соціальних досліджень. А курує цей процес депутат держдуми від «єдіной росії» Олег Матвейчев, хоча, як сказано у статті, сам Матвейчев відхрещується від складання методичок кремля. Повідомляється, що Матвейчев відомий своїми ексцентричними та образливими висловлюваннями. 2020-го року він заявив, що «душив і душитиме мерзот опозиційних». Тоді він був професором Вищої школи економіки, але після скандальної заяви отримав догану, а незабаром залишив свою посаду в університеті. 2021-го був обраний депутатом держдуми від «єдіной росії».

Як бачимо у божевільних, знову щось пішло не по плану.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma