Enigma Enigma

Передостанній Джедай

2022-05-13 13:58:45 eye-2 3505   — comment 0

Блєск і ніщєта

Є у загальновизнаного метра викладення на папір вражень від навколишнього світу Леся Подерв’янського сатирична п’єса «Блєск і ніщета підарасів». Наразі літературні критики ще сперечаються у визначенні реального сенсу цього твору та чи варто включати його у перелік визначних надбань. Вважаю, що треба. А щодо сенсу – то не будемо забирати хліб у начитаних людей.

Цей шедевр та його дійових осіб можна прикласти без зайвих сентиментів до українського медійного простору поза межами офіційних майданчиків. Є у нас свої заїбуні, позитивні енергії, людожери, активні чи пасивні та інші персонажі. Є багато реальних щирих і патріотичних професіоналів. Тут, до речі, є заклик від них, аби припинити спостерігання цієї п’єси. Кожен бажаючий може сам ознайомитися на сайті «Тексти» за цим лінком. Я особисто обома руками підтримую. Може, нарешті, дійде до кого треба.

Разом із тим, учасники п’єси з усіх сил намагаються розширити свою трупу, записуючи до неї все нових і нових медійних підарасів. Тепер ми маємо змогу поспостерігати монологи якогось малохолоного з московії під клікухою майклнакі. Такий собі аж ніяк не проукраїський хєр. Не буду казати на якому каналі я його бачив та що він там пиздів. Московіт, одним словом.

Погано, що до цієї п’єси активно залазять різні гоми і бздюхи, що несуть поперед себе прапор братського білоруського народу. Треба запам’ятати, що братські білоруси воюють у батальйоні імені Кастуся Калиновського. Або роблять партизанську війну на білоруській залізниці. А так, вони нічим не відрізняються від главдраніка.

Серед таких я вважаю перебуває пул пиздунів з каналу «Nехта». Якесь реально незрозуміле утворення. Найдіть у ютюбі та послухайте самі. Таке ж саме є й збіговиско «Реальная Білорусь». Тільки склейок більше.

Чому я проти цих типу незалежних журналістів. Жоден з цих майданчиків реально не називає речі своїми іменами. Ведучі сцуться назвати залупенфюрера хуйлом, чи чикчирика «сашєй трі процента», постійно викручуються, щось співають іноді про братські народи. Фу, тне від них очковим сортіром.

А ще їхній головний підарас, який протасєвич, взагалі підвів товсту фінальну лінію своїх палких взаємин із московітською жандармерією. Переклав усе на подругу, її на шість років на кічу, а сам з якоюсь мандою либіться в камеру.

Так що…. Не дайте ввести себе в оману цими братьями. Які вже показали свій блиск, хоча насправді є жебраками.

 

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma