Enigma Enigma

Освітня асамблея

2020-08-01 20:56:46 eye-2 3145   — comment 0

Борис Гмиря. Згадуємо видатного українського співака

Сьогодні згадуємо видатного українського оперного і камерного співака Бориса Гмирю.

Борис Гмиря працював у Київському театрі опери та балету та Харківській опері. Мав голос широкого діапазону та м'якого тембру. Гастролював за кордоном, але тільки в країнах колишнього соцтабору: до інших країн співака радянська влада не випускала. Масово надходили заявки на виступи Гмирі з Канади, США, Італії, Англії та інших розвинутих країн світу, але Борису Романовичу про це не говорили.

Творча спадщина співака складає 44 оперні партії української, російської та західної класики, 600 камерних творів, 24 твори на вірші Шевченка. Борис Гмиря — перший, і до того часу єдиний співак, який підготував цілу концертну програму з музичних творів на вірші Кобзаря.

«Він співав так, що фахівці не вірили, що таке можливо. Ті, хто слухав його забували, що вони на землі. Він віртуозно виконував партії, які під силу небагатьом виконавцям. Його називали «Борис Великий», його знають у всьому світі. Та попри все, Борису на Батьківщині немає жодного пам'ятника, музею.», - розповідає президент Фонду Бориса Гмирі Ганна Принц

Пам’ятаймо видатного українського співака Бориса Гмирю!

#пишаюся_українцями

Дізнайся більше на Видатні українці!

Освітня асамблея

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma