Enigma Enigma

Влад Волошин

2020-08-04 10:32:23 eye-2 3464   — comment 3

«Броня крепка, и танки наши»… пожежонебезпечні.

В Росії знову горять танки… Ні, їх ніхто не підбиває, ніхто навмисно не підпалює, але вони все ж…горять. Нещодавно в мережі Інтернет з’явилось відео, на якому знято, як яскравим полум’ям палає і чорним вогнем кадить бойовий танк, а навколо нього заклопотано бігають якісь військові в брудних «технічках». Як згодом виявилось – відео досить «свіже», а танк - це російський танк Т-72, що належить 205-й окремій мотострілецькій бригаді, Південного Воєнного Округу, що дислокована в місті Будьоннівськ. «Бригада саме проводила масштабні тактичні навчання і під час них… спалила (до дідька), один з танків, - повідомляє Defence Blog. https://lenta.ru/news/2020/08/03/t72/

Але інше видання «Новостной навігатор» стверджує, що: – «Боевая машина загорелась 19 июля, когда данное подразделение принимало участие во внезапной проверке боевой готовности войск, объявленное президентом РФ». За наявною інформацією танк загорівся через несправності силової установки, яка проявилася в ході формування колони бойової техніки. Від нього могли спалахнути й інші бойові машини, але обійшлося, хоча Т-72 згорів повністю

https://infonavigator.com.ua/novosti/v-rossii-sgorel-tank-t-72bm-205-j-motostrelkovoj-brigady-video/

Відеоролик швидко видалили з YouTube, але його фрагменти ще доступні на деяких інших сайтах.

Подібних випадків із загоранням бойової техніки в Росіє є чимало. Півтора місяці тому на московському помпезному «Парадє побєди» загорівся новітній бронетранспортер «Бумеранг» - гордість і надія «Рособоронекспорту». Прямо на Красній площі з «Бумеранга» повалив чорний дим, а очевидці швидко зняли усе і виставили у всесвітню мережу. Тож «потенційні покупці» російського БТРу насправді зрозуміли, яка це «надійна» машина.  

https://lenta.ru/news/2020/06/25/bumerang/

Рівно рік тому в серпні 2019 року в підмосковному Алабіно росіяни проводили, так звані «міжнародні змагання» з танкового біатлону, в яких брали участь два десятки країн – «соратників» Росії по ОДБК та інших «сателітів», які використовують російську бронетехніку. На цих «змаганнях» долаючи «смугу перешкод» загорівся той самий т-72БЗ, який належав іранській армії. Росіяни зразу ж заявили, що винен не танк, а… непрофесійність екіпажу: - «Технических неисправностей у машины никаких не было, проблема возникла из-за непрофессионального поведения иранского экипажа. Танкисты совершили серьезную ошибку: забыли открыть жалюзи системы охлаждения двигателя, проходя второй заход. В результате силовая установка быстро перегрелась, а моторный отсек задымился, что едва не привело к пожару. Трагических последствий, впрочем, удалось избежать, и никто не пострадал».
https://42.tut.by/648424

І цього разу теж силова установка не витримала температури і танк загорівся? А можливо і в Будьонновську теж «непрофесійно» вів себе екіпаж?Тобто, за важелі танків в ЗС РФ сідають непрофесіонали?..

Як би там не було, а в Росії т-72 є одним з основних бойових танків. У Російській армії  на озброєнні стоять понад 2 тисячі т-72  (т-72Б, Т-72БА і т-72-БЗ), крім того, на зберіганні є ще близько 7 тисяч одиниць цих бойових машин. Але останні події показують, - що дуже ці танки «пожежонебезпечні».

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma