Enigma Enigma

Alex Noyt (Oleksandr Maliuchenko)

2020-07-08 16:01:06 eye-2 3240   — comment 1

Бігус не зміг довести у суді, що Свинарчуки розкрадали гроші Укроборонпрому (Документ)

Згідно інформації від адвоката Ігора Гладковського, якого програма "Наші гроші" звинувачувала у контрабанді з РФ деталей до військової техніки ЗСУ. Та у тому, що він заробив на цьому 250 млн гривень та витрачав їх на елітні машини, відпочинок та вечірки. І все це, за твердженням Бігуса, було зробленно за сприянням Петра Порошенка. Ця інформація викликала великий суспільний резонанс у країні, та успішно використовувалась політичними опонентами Петра Порошенка для підриву довіри до нього виборців. Але, виявляється, що Денис Бігус та його журналісти не змогли довести у суді причетність сина Олега Гладковського навіть до ТОВ «Оптімумспецдеталь», через яке, за версією Бігус, проходили гроші.

Подільський райсуд столиці зобов'язав Дениса Бігус спростувати інформацію про те, що Ігор Гладковський (син бізнес-партнера Петра Порошенка та заступника секретаря РНБО Олега Гладковського) є організатором і взагалі має відношення до схем по розкраданню сотень мільйонів гривень через Укроборонпром.

Бігус повинен виплатити 3072 грн судового збору на користь Ігора Гладковського

Руслан Волинець

Доброго дня!
Нещодавно Ігор Гладковський в суді довів те, про що стверджував у ЗМІ майже півтора роки.
Так, зокрема, рішенням Подільського районного суду міста Києва було встановлено, що інформація, яка була поширена журналістами "Bigus.Info" в одній із програм "Наші гроші" від 25.02.2019 року про причетність Ігоря Гладковського до організації схем вимивання значних коштів з українського оборонного комплексу є недостовірною та порушує його особисті немайнові права.
Від себе хочу зазначити, що дана справа розглядалась у суді майже півтора роки, в т.ч., через позицію відповідачів, які неодноразово не з'являлись до суду, чим примушували суд переносити і відкладати розгляд даної справи.
Також, хочу наголосити, що інформація, яка містилась в зазначеній програмі, набула широкого резонансу в суспільстві, викликала появу багатьох публікацій і телепрограм негативного характеру, в яких, фактично безпідставно, звинувачували Олега Гладковського у вчиненні таких дій.
Наслідком поширення зазначеної інформації, фактично стало формування негативного іміджу Олега Гладковського в українському суспільстві та звинувачення його у вчиненні дій, яких він не вчиняв і не мав намірів вчиняти. Також, дана інформація, фактично була підставою для відкриття інших кримінальних проваджень, в яких Олег Гладковський вимушений займатись її спростуванням та доводити свою невинуватість.

.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma