Enigma Enigma

Olga Knyazeva

2021-03-01 09:44:55 eye-2 2475   — comment 0

Чергова провокація з боку угорських шовіністів

На офіційному сайті угорської праворадикальної партії "Mі Hazánk Mozgalom" ("Рух Наша Батьківщина") з’явилася провокативна заява цієї політичної сили із закликом відокремлення Закарпаття на користь Угорщини.

Уривок з цієї заяви: «Якщо українська держава не може гарантувати безпеку і захист корінної меншини, хай відмовиться від територій, на якій і нині головним чином мешкає саме ця меншина, щоб якнайскоріше усунути джерело всіх проблем!» https://mihazank.hu/ha-az-ukran-allam-nem-tudja-szavatolni-a-magyar-kisebbseg-biztonsagat-mondjon-le-karpatalja-teruleterol/

Не треба бути аналітиком високого рівня, аби зрозуміти, що ця заява зрежисована у Кремлі. Вона чітко ілюструє той факт, що РФ використовує слабкість Угорщини, концентруючи її увагу на минулих територіальних суперечках з сусідніми державами і таким чином живить націоналістичні тенденції і, таким чином розповсюджує шовіністичні ідеології.

У той час, як угорська влада ніби утримується від гучних публічних заяв та декларує намір матеріальної, соціальної та культурної підтримки своїх громадян за кордоном, члени радикальних партій озвучують вимоги повернути Закарпаття до складу Угорщини.

Розрахунок РФ явно йде на форс-мажорні обставини (ескалацію російської агресії в Україні) та перезапуску сценарію українсько-угорського конфлікту, який має завести Київ і Будапешт у глухий кут.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma