Enigma Enigma

Mikki Mon

2022-05-17 10:05:51 eye-2 3759   — comment 0

Чергова зміна риторики кремля

Радник глави Офісу президента Олексій Арестович заявив, що у Росії відбувається заміна політичного словника, що означає заміну політичної позиції. Йдеться невдоволення рф розширенням Північноатлантичного альянсу.

Про це Арестович сказав в ефірі програми "ФЕЙГІН LIVE" на YouTube

Так радник глави Офісу президента прокоментував слова Пєскова про те, що "Україна і рф мають територіальні суперечки", а у випадку з Фінляндією та Швецією, які вирішили вступити до НАТО, такої проблеми немає.

"Виявляється, вони ніколи не були проти розширення НАТО, вони просто мають з Україною територіальні суперечки. А Швеція та Фінляндія – будь ласка, на здоров'я... По-перше, вони збрехали з приводу нерозширення НАТО, а друге – виявляється, у нас територіальні суперечки. Це де, це Крим?", – сказав Арестович

На його думку, таким чином кремль "продає" росіянам мирну угоду, яка буде укладена у майбутньому. "Воно звучить так: щодо Криму (у РФ з Україною – Ред.) територіальні суперечки, а щодо НАТО ми як би і проти України, але...тобто вони позначили контур своєї майбутньої згоди", – пояснив радник глави ОП.

Загалом думка росії щодо вступу України до НАТО більше не відіграє жодної ролі, зазначив Арестович. "Ми можемо констатувати, що відновилася дискусія щодо НАТО, і вона може означати три речі. Перше: американці дають зрозуміти всьому іншому блоку, що вони позитивно ставляться до цього (вступу України до НАТО – Ред.) і пропонують починати дискусію всередині блоку. Друге: що ПДЧ неважливий, що є прискорена процедура. Третє: оскільки справа йде до військової поразки кремля, ніхто не питатиме у країни, яка зазнала поразки, вступати чи не вступати", – резюмував Арестович.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma