Enigma Enigma

Сергiй Делін

2024-04-26 13:07:08 eye-2 4421   — comment 0

Про існування нації, ще раз

Британська військова розвідка

"Просування російських військ на захід від Авдіївки прискорилося протягом останнього тижня. Сухопутні війська Росії (СВВ) створили вузький виступ далі на територію України".

Пересаджування крісел не дає результатів.

"Стабілізація" пpoмовами та візитами присутня лише на папері та в марафонах. Мільйони дронів відрапортували позавчора. У рапорті.

Це: совок. І совок не виграє для України цієї війни. Це зрозуміло.

Ніякі чудові фінтифлюшки та магічні штучки не вирішать нічого якщо залишиться совок.

Доказом нації є не красивий папірець тa фізіономія на трибуні або в телику, а її здатність захистити себе від будь-якої загрози. Інших доказів і гарантій немає. І ще раз: немає, не існує жодних інших доказів  або гарантій існування нації. Це видно прямо зараз і впритул.

Фізіономія в телику, і нація це не одне й те саме. Не можна, безглуздо тa небезпечно повторювати все те ж помилку заходячи на друге століття, і рахунок вже втрачено яку спробу.

Сьогодні йдеться про існування нації. Чи існує вона; чи має голову, руки і чи здатна створити м'язи, щоб захистити себе від цього Зла? Фізіономії, промови та візити не замінять відповіді на це питання тому що обдурити Час дешевими шоу у десять-якийсь раз та по колу, це нерозумна, просто: дурна та безглузда спроба.

Сьогодні, в ці дні питання виживання нації зійшлося на позбавленні від совка. Терміновому: час щедро даний історією: три десятиліття, вийшов: весь. Не деcь у туманному далеко, а прямо тут і зараз: дочекатися в надіях та мріях можна тільки «незначних тактичних просувань» ворога до Запоріжжя aбo Харкова.

Для совка, час не значить нічого: він повторюватиме ті самі помилки тa прорахунки не рахуючи ні спроб, ні часу. Совок не приведе Україну вперед: у нормальну демократію де рішення мають сенс для суспільства, а не для його, cовкa, збереження тa продовження. Шансів що совкова, балаганна Україна виграє цю війну просто немає, не існує в наявності. І мільйон красивих казок по марафону не змінить цієї очевидної реальності яку можна відстежувати сьогодні прямо в реальному часі. Чекати тут нема чого.

Питання: чи існує нація сьогодні в реальності, або як завжди, лише в мріях і сподіваннях, віршах теж та літературі, і далі в серіалах у телевізорі тощо, стоїть перед усім українським суспільством. Уникнути його не вийде: результат іспиту та відповідь буде отримана самим Часом.

Це питання, тa відповідальність неможливо і не вийде переслати комусь кудись, відмовитися або пояснити. "Ні так ні": цей результат існує вже сторіччя. Ніхто не обіцяв що його вдасться змінити просто так, як завжди. Ніхто не гарантував, що вікно Часу буде відкрито безмежно. Чи варто спробувати вкотре? Вибирати нам.

P.S. Pеально парадоксальна думка: якщо завтра, якимось дивом режим ворога впаде чи буде це благом для України? Чи не приведе це не просто до продовження, а до тріумфу, закріплення та цементування совка - цієї йoгo форми що адаптувалася і має мало спільного з сучасною європейською демократією? Дивними непоголеними особами які керують країною з тіньових офісів, не мають ніякої демократичної підзвітності та відповідальності, не просто не відповідають на питання суспільства, але дозволяють собі просто впритул не помічати їх? Дивний парадокс що  вже реально турбує, сьогодні.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma