Enigma Enigma

Sergiy Tsyhipa

2020-08-28 10:08:29 eye-2 461   — comment 0

Чому путінська резединтура в Україні сильніша за "силовиків"

Відмашку на підготовку до збройного нападу на мікроавтобус під Харковом влада дала ще півторока роки тому, коли з залу суда без якоїсь там застави чи зобов'язання були звільнені дві істоти, що дійсно готували теракт та державний переворот.

Це екс-нардепша та Херой України Савченко та мутний тип з кремлівським корінням пан Рубан. Доказова база по їх справі була залізобетонна. Ба більше - свідками виступали мої побратими, офіцери 8-го полку спецпризначення. І що маємо? Суди переносилися з одного міста до іншого десь разів 6. Судді як могли, так і відхрещувалися від цієї справи. Звунувачені увесь цей час сиділи в СІЗО. Але якесь там "випадкове" (?!) непорозуміння з боку Генпрокуратури - невчасно подали клопотання про подовження терміну тримання під вартою - і ці дві істоти опинилися на волі.

Саме тоді був даний старт повної безкарності в нашій державі. Судова влада та всі силові структури виявилися безсилими відновити статус кво та посадити за грати терористів Савченко та Рубана й закінчити суд. Це зайвий раз доводить, що кремлівська резедентура всередині України набагато сильніша усіх "силовиків" разом узятих. Вони своїх агентів впливу точно не кидають напризволяще. І витягують з-за грат, навіть незважаючи на всі докази їх злочинної діяльності.

Особливо мені навіть не цікаво, хто саме стоїть за збройним нападом на автобус під Харковом - нацкорпус, відомство Авакова чи це був самонапад від ОПЗЖ. Від слова "зовсім". Бо я вже не вірю ані нашому кривосуддю, ані слідчим з будь-якого силового відомства. Адже в мене перед очима найяскравіший приклад злочину без покарання - це справа Савченко - Рубана, яку так і не довели до кінця при президентові Порошенко, і яку так і не збираються закінчувати при президенті Зеленському. Бо путін не дозволяє?!
А якщо ця справа далі не рухається, то тоді бойові офіцери-спецпризначенці, що давали свідчення по Саченко і Рубану, тепер лжесвідки чи як? Ось такі питання без відповідей шарандаються в моїй голові...

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma