Enigma Enigma

Сергiй Делін

2024-04-29 12:29:51 eye-2 4454   — comment 0

Чому Україна може не виграти цієї війни?

Ні: не підлий ворог. І навіть не Америка. Совок. Як завжди. Бізнес як завжди у країні совка, що остаточно укорінився, міцно, і ні майдани геть ні війни не роблять йому великої чи ніякої, реально? різниці

А навіщо приховувати, створювати собі ілюзії? Як завжди, під веселі марші, за хронічного дефіциту всього, вона: перемога може вийти тільки дивом. Тобто саме так як завжди виходило: під веселі марші та повністю контрольовані ситуації. Перемога як диво, не як результат, обґрунтований і закономірний, повністю забезпечений і невідворотний, роботи сформованої нації? Звідки вийде воно це диво? На якій: реальній підставі?

У майбутнього немає гарантій воно нікому не обіцяне. І радісні пісні, і сподівання з мріями: без роботи та результатів  нації тут нічого не змінять.

Ну що тут ще пояснювати, на третій рік? Що Махно і десяток-другий благородних легіонів не виграли і не могли, проти навалу червоної орди?

Що доказ нації це не вензелі на книжці і не сльоз'опускательні промови в телику, а її сила, ресурси тa здатність захистити себе? Сьогодні і в реальності, а не десь у просторах красивих промов.

У 1940 році, під жорстоким натиском нацистських повітряних армад, захисники Британії намагаються замовити собі, з друзями та родичами, зенітні гармати та тисячі сучасних винищувачів. Це працює, чи нi? Ні, серйозно, не смійтеся: просто подивіться навколо. Це вже НАТО, так воно є, і виглядає і рухається? Або більше схоже на що... ті самі п'ять букв?

Ракети, дрони, сняряди тепер РЕБ і знову, і по колу: совок ніколи не змінюється. Жодного разу, і мабуть уже: нічим.

«Хочеш жити — треба покладатися тільки на себе. Тому ми самі збираємо на РЕБи, а не чекаємо, поки їх видадуть», — розповів у коментарі «Українській правді» військовослужбовець із позивним «---».

Він майже 2 роки воює на Запорізькому напрямку і вже неодноразово відчував на собі важливість засобів радіоелектронної боротьби. Нещодавно їхав у зоні бойових дій на автівці без РЕБу. Його побачив і намагався атакувати ворожий FPV-дрон. 

«Я встиг вибігти й сховатися в окопі, а машину нормально коцнуло. У цей момент другий безпілотник летів мене добивати, але повз проїжджала машина з РЕБом, який заглушив FPV на підльоті. Так мені вдалося врятуватися», — сказав.

Зараз засобами радіоелектронної боротьби військовослужбовців забезпечують здебільшого волонтери, пише видання. Або бійці самі їх купують у виробників. Бо на фронті немає можливості чекати, поки «розкрутиться» державний бюрократичний механізм. Усе потрібно на позавчора. 

Совок. Третій рік і мало що змінилося. Він тут і нікуди не пішов. І не збирався?

Ракети, дрони, сняряди тепер РЕБ і знову, і по колу: совок ніколи не змінюється. Жодного разу, і мабуть уже: нічим.

Нi:  воно не виглядає добре. Вибачте за негатив у цей важкий час але для радісних маршів тут немає об'єктивних підстав. Так може вийти тільки як завжди. Таким шляхом Україна може не виграти цю війну: та й майбутнє.

Нація бере та несе відповідальність за своє майбутнє. І виживання, звісно. І отже, логічно, перемогу. Нація: не ситі радісні морди у телику. Між словами морд та майбутнім нації може бути велика та глибока дистанція. Все це Україна бачила раніше, пережила  тa випробувала усіма частинaми тіла. Тільки сьогодні, у ці дні, дистанція почала зводитися до виживання: фізичного виживання нації. Така різниця. Совок, звичайно, не помітив.

Ми не знаємо скільки відпущено тa залишилося часу на створення нації: тієї, яка може працювати, досягати результатів, забезпечити і захистити себе. Тієї яка може створити міцний фундамент і по ньому, дійти до перемоги. Час працювати це точно. Чекати та радіти, поки що нема чому.

Із совком, його веселим, безтурботним продовженням Україна може не виграти цієї війни. Може "може", а може й точно, не виграє. Якщо не станеться несподіване диво. Це вже видно.

Саме тому ми оголошуємо про наступний цикл під назвою «Результати та відповідальність». Доказом існування нації є її здатність захистити себе. Ця здатність базується не на словах і промовах, а на реальних, видимих результатах. Результати: зроблені, створені та доставлені - це реальний та надійний фундамент для перемоги, а не фізіономії та шоу у телику. Так, є різниця: не помічати її сьогодні вже не просто неможливо, а й дуже небезпечно.

Основи української перемоги і свободного майбутнього - це реальні результати та повна, абсолютна відповідальність. Сьогодні не залишилося ні простору, ні часу, щоб не розуміти або не помічати.

 

 

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma