Enigma Enigma

Ігор Бондар-Терещенко

2021-11-26 09:12:26 eye-2 3976   — comment 0

Чорна сукня, біла брехня

Здається, змінити свій власний сценарій життя на щось пристойніше стало можливо лише у наші "гендерні" часи, коли посібником вважається не художня проза, а інструкція про те, як її написати. Ну, або ще такий варіант, як, наприклад, у цій історії.

Насправді у книжці назвою "Маленька чорна сукня, маленька біла брехня" Лори Стемплер (К.: Книголав) нас чекає захоплююча історія про пошук себе, побудову кар’єри, дорослішання і пригоди у великому місті. Героїня історії Гарпер Андерсон завжди вважала, що вона мала б жити у мегаполісі, а не в глухому передмісті в Північній Каліфорнії. Матчі з водного поло і нудні вечірки у дворі Бобі Маккітрікса – хіба це життя? Воно ж не таке, хіба не так?

Але якось одного разу її запрошують на стажування в елітний журнал для тінейджерів Shift як блогерку, що пише про побачення, але є одна маленька проблема: у неї жодного досвіду в побаченнях. Та все ж вона вирішує використати цю можливість і провести літо у Нью-Йорку, водночас наблизившись до своєї мрії стати письменницею. Яким чином, спитаєте? Харпер готова підкоряти світ, тому наважується просто собі використати історію своєї подруги і видати її за свою, а уже під час роботи отримувати власний досвід.

Тож літо у нашої хитрунки Харпер буде насиченим – жахливі зустрічі з божевільним редактором, перегони за лайками, відкриття галереї в Брукліні, вихідні в Хемптонсі, та інші пригоди у великому місті.

 

Ілюстрація: Waldemar von Kozak

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma