Enigma Enigma

Рената Неверова

2022-08-18 11:51:53 eye-2 3483   — comment 0

ПВК «Вагнер» вербує найманців в 27 регіонах росії

ПВК "Вагнера" активно і відкрито набирає найманців для війни в Україні у 27 з понад 80 регіонів російської федерації. Процес відбувається через вуличні банери, вербувальників та рекламу великих заробітків в мережі Інтернет.

Наприклад, у соцмережі "Вконтакте" та «Одноклассники» є таке оголошення: "Хочеш провести незабутнє літо з новими друзями та отримати прибуток? Туристична компанія "Вагнер Груп" пропонує тури по Європі, Африці та Близькому Сходу", що завуальовано свідчить про набір бойовиків у гарячі точки світу.

У списку вимог зазначено, що потрібні чоловіки віком від 24 до 50 років, громадяни будь-яких країн, крім ЄС, НАТО і України, не хворих на гепатит, СНІД, та інші тяжкі та інфекційні хвороби. Особи з місць позбавлення волі також можуть подавати заявки, якщо їм не висунули звинувачень у тероризмі, зґвалтуванні чи контрабанді наркотиків. Контракт укладається на чотири місяці, платити обіцяють по $4000 щомісяця. Навчання проходить в центрі Молькіно Краснодарського краю.

Разом з цим, найманство в росії заборонено, і нема жодних гарантій, що бойовики отримають обіцяне від компанії, якої на папері не існує, а вразі їх загибелі родичам не будуть гарантовані ніякі виплати.

Під час повномасштабної війни в Україні найманці "Вагнера" раптово вийшли з тіні, адже до цього виконували всю "брудну роботу" за завданням окупантів на українському сході, в Лівії, Сирії та частково Африці, в той час як москва завжди офіційно заперечувала будь-який зв’язок із цими бойовиками.

Зараз "вагнерівців" пропагандиські ЗМІ відкрито піарять як героїв спецоперації на Україні, а нещодавній спецрепортаж на найпопулярнішому російському каналі проголошував "успіхи" групи на передовій.

Відкрите визнання злочинів ПВК «Вагнера» є результатом помилок і прорахунків політичного і військового керівництва росії, яке помилково очікувало, що регулярні збройні сили росії швидко завоюють Україну.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma