Enigma Enigma

Alex Noyt (Oleksandr Maliuchenko)

2020-01-22 15:53:09 eye-2 9161   — comment 11

Давос - це не Квартал, каже Зеленському пустий зал (Фото)

Для мене не зовсім зрозуміло, що у Давосі роблять десятки нардепів від "Слуги народу" та сам Зеленський. Що можуть презентувати у Давосі весільні фотографи та тамади? Хоча про що це я? Покататись за гроші українців у Швейцарію, пожити за бюджетні кошти у дорогих готелях, та потусуватися за наш кошт по вечірках - на це слугинароду завжди готові...

А що може корисного зробити на серйозному спеціалізованому заході комік? Поділитись досвідом того, як треба красти гроші з Приватбанку та виводити їх у офшори? Схоже, що і присутні у Давосі прекрасно розуміють значення Зеленського. Тому там пустий зал під час його виступу...

Дуже добре сказав Володимир Омелян про все це:

Отже, Давос...

Блідий, пожмаканий, непереконливий виступ Президента, який сам в шоці, що став Президентом і його за 248 днів не виставили за двері.
В Україні є чотири талановитих спічрайтери, які здатні писати промови президентського рівня: Олег Медвєдєв, Віталій Чепінога, Данило Лубківський і Олександр Щерба.
Може, варто попросити когось з них це робити? Щонайменше, один з них точно погодиться.
А нинішнього ghost writer повернути туди, звідки взяли, без премії. Бо це ганьба.
І варто навчитися виголошувати промови навіть перед пустим залом без папірців.
Бо це теж ганьба.
«С такім ліцом тєбє нікто дєнєг нє даст».

Інвесторів менше цікавлять няньки. Навіть, якщо це чиясь фантазія і не табу.
Інвесторів цікавить верховенство права, коли їх інвестиції захищені законом.
І одне рішення Баришівського чи Верховного суду здатне перекреслити річні зусилля і переговори.
Один рейд СБУ, ОПУ чи НАБУ здатен зупинити всі інвестиції.
«Ніколи не було такого раніше і ось сьогодні знову трапилося». Чи Ви гадаєте, інвестори або МВФ не в курсі сьогоднішнього рішення Верховного суду по Приватбанку?!

Взагалі-то, тематика цьогорічного Давоського форуму присвячена екології. Трампа розкритикували за відсутність належного висвітлення екологічної тематики.
З десяти спроб, знайдіть це питання в промові Зеленського? Ну, окрім того, що «перепост промови Грети не вирішать екологічну проблему».
Міг би розповісти про бум альтернативної енергетики в Україні і що держава не переглядатиме існуючі умови. Або переглядатиме. Це питання зараз багатьох хвилює.
Або показати мастер-клас як вирішувати екологічні проблеми на прикладі Криворіжсталі.

Якби Зеленський в Давосі зустрівся з Трампом, а в Ізраїлі з Путіним - було б про що поговорити. Але, на жаль, українсько-американські повноцінні переговори не відбулися. Зате російська сторона повідомила, що «отримала запит Києва на президентську зустріч, але через щільний графік Путіна ще не підтверджує її».
Допрацювалися... просимо про зустріч з власним вбивцею.

Інші двосторонні зустрічі Президента не вражають. Нарешті зустрівся з Нідерландами, традиційні зустрічі з ЄБРР і МВФ. До речі, де нові програма і кредит? Ще ж наприкінці 2019 «отримали»?!

А юрба слуг, яка за підтримки спонсорів прибула в «елітний Трускавець» для чергових курсів - відверто потішила. Туризм і зарплати - наше все! Для себе, рідних, звісно.
Для невтаємничених поясню, що доступ на територію форуму мають одиниці. На кожну країну видають максимум 5-10 перепусток. Всі інші просто тиняються вздовж огорожі або сидять з розумним виглядом в Українському домі.
Сподіваюся, без оргій.

За фото дяка Тарас Березовець

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma