Enigma Enigma

Август Зборовський

2020-03-29 17:34:56 eye-2 2517   — comment 0

Державні дотації до недержавних програм накопичень

У 2002му році, в українському законодавстві внесені зміни, щодо діяльності страхових компаній. Ці зміни відкрили можливість великим міжнародним компаніям, впровадити в Україні накопичувальні програми, за західними принципами, з відповідними гарантіями. У свою чергу українська держава почала дотувати власників таких програм, повертаючи їм частину накопичень. За 20 років присутності в Україні, користувачами програм стали понад 800 тис.осіб.


Напевно ви вже чули, про програми пенсійного забезпечення і страхування життя.
Якщо так, але до сих пір не прийняли рішення, - швидше за все у вас залишилися питання або не було часу до кінця розібратися.



Про вигоди.
Основними перевагами таких програм є надійність і доступність.
Під доступністю я маю на увазі - можливість користування, для кожної людини, навіть з невеликим доходом.
Під надійністю - гарантії, які не поступаються світовим банкам. Про це докладніше в наступних статтях.

 

Але, головною перевагою, на мій погляд є - довгостроковість. Це дає можливість накопичити капітал «не затягуючи пояс» і не відмовляючи собі у звичному способі життя.

За 10 років, відкладаючи всього 1,5 $ в день (ціна біг-маку), можна накопичити пристойну суму, а відсоток отриманий від інвестицій компанії, примножить особисті заощадження приблизно вдвічі.

 

Крім цього, наша держава повертає 18% від щорічних накопичень, на рахунки власників програм. Таким чином стимулюючи українців до самозабезпечення за принципом розвинених країн.
 

На період дії програми, страхова компанія надає клієнту захист  від травм, критичних хвороб, інвалідності та ін.
Не доведеться бити скарбничку, навіть, якщо питання торкнеться особистого здоров'я. Дивлячись на досвід США та Європейських країн і темпи прийняття страхових програм українцями, абсолютно зрозуміло, що через 10-15 років,
цим продуктом буде користуватися абсолютна більшість громадян України, включно з дітьми та пенсіонерами.

 

Вже сьогодні значна частина полісів доводиться на дітей. Часто дбайливі батьки відкривають по декілька програм дітям: на освіту, придбання нерухомості, автомобіля, тощо.

Ще однією перевагою в дитячих програмах є те, що батько автоматично потрапляє під програму страхування життя.

І, якщо щось трапиться з батьком, за правилами програми, крім виплати по страховому випадку, поліс накопичень продовжить діяти, а внески за дитину буде виконувати вже страхова компанія, до закінчення терміну дії поліса.
Таким чином дитина і сім'я захищені від втрати платоспроможності і фінансових труднощів, в разі форс-мажору.

 

В наших чатах Viber  та WhatsAp  ви зможете отримати відповіді на питання, що стосуються програм страхових накопичень та дізнатися про час проведеннь онлайн-презентацій.

За потреби отримати індивідуальну консцльтацію, - телефонуйте або пишіть:

+38 093 349-44-55 Telegram_WhatsAp_Viber

 

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma