Enigma Enigma

Alex Noyt (Oleksandr Maliuchenko)

2021-05-06 08:33:25 eye-2 3864   — comment 1

Держсекретар США зустрівся с Порошенко перед зустріччю з Зеленським

Державний секретар США Ентоні Блінкен і заступниця Держсекретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд зустрілися вранці у Києві с Петром Порошенко та обговорили питання російської агресії та захисту України.

"Зустріч була дуже конструктивна і символічна. Тому що коли Україну відвідує серед перших країн одна з найвищих посадових осіб США – це символ важливості України для США», – сказав п'ятий Президент Петро Порошенко. «І державний секретар, і Вікторія Нуланд дуже глибоко розбираються у всіх проблемах України. І ми отримали потужну підтримку, потужний меседж про те, що реформи мають бути захищені та продовжені», – сказав Порошенко. Крім цього, Блінкен під час зустрічі наголосив на важливості завершення антикорупційних справ, зокрема і справи ПриватБанку. 

Хоча формально зустріч Держсекретаря США с Порошенко проходили в рамках зустрічі з керівниками парламентських фракцій Верховної Ради України, всі притомні люди розуміють, що за сигнал надійшов до Офісу Зеленського. Основним спікером був 5-тий Президент. Розмова проходила без перекладача. Тому Разумков, Тимошенко, Бойко та інші навіть розуміли про що йде мова. Слід зазначити, що в офіційній програмі, яка була оприлюднена до візиту Блінкена, ця зустріч не була запланована, але "раптово" з'явилась. 

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma