Enigma Enigma

DEM SOKYRA

2019-11-12 16:05:51 eye-2 5139   — comment 0

Дії Романа Труби мають ознаки державної зради, і спрямовані на зниження боєздатності української армії

Генерал-майор Дмитро Марченко зустрів війну просто майором 79 бригади. У березні 14 року, самостійно, на власній машині, під виглядом таксиста майор Марченко проводив розвідку розташування бандформувань в районі Красноперекопськ-Чаплинка-Джанкой. Брав участь в боях за Дебальцеве, воював в ДАПі. Кавалер ордена Богдана Хмельницького 3-го ступеня.

В кінці 15 року очолював Головне Управління Розвитку та Супроводження Матеріального Забезпечення ЗСУ. Це те саме управління, яке займалося реформою харчування та матеріального забезпечення армії. Розробка ТЗ на Талани, нову форму, нові сухпайки, реформа харчування — це все команда Марченко. При цьому ГУРСМЗ ЗСУ не займається закупівлею. Воно розробляє технічні умови.

У рамках вендети, яку Портнов оголосив попередній владі, ДБР та особисто Роман Труба займаються переслідуванням всіх, хто має відношення до реформування армії. Тому Труба вилучив зі складів Міноборони величезну партію бронежилетів, ніяк їх не опечатав і не промаркував, вивантажив їх купою, після чого заявив, що тестовий відстріл бронежилетів показав їхню неналежну якість. При спробі дізнатися, про що йде мова, виявилося, що відстріл проводився бронебійною кулею 7,62, яка звичайно ж пробиває бронежилет, тому що вона бронебійна. Також стало відомо, що, говорячи про неналежну якість, Труба каже про те, що кевлар бронежилетів при намоканні втратив свої протиосколкові властивості. Що загалом-то стандартно для будь-якого кевлару.

Однак, у зв'язку з тим, що "неякісні бронежилети" вже стали однією з передвиборних "фішечок" Зеленського, Труба все одно продовжив "слідство", яке і закінчилось оголошенням підозри самому Марченко та чотирьом членам його команди.

Марченко звинуватили в тому, що він не відреагував на скаргу в соцмережах на неналежну якість бронежилетів. Виробника не звинуватили ні в чому. Департамент держзакупівель Міноборони не звинуватили ні в чому.

11 листопада суддя Білоцерківець обрав для Дмитра Марченка запобіжний захід у формі негайного арешту в залі суду та заставу в 76 мільйонів гривень. Суд над командою Марченко був перенесений на 12 годину 12 листопада і триває в цю хвилину.

Клопотати про взяття Марченко на поруки прийшов повний кавалер ордена "За Мужність" Павло Чайка, Євген "Адам" Межевікін, Ахтем Чийгоз.

Суд проігнорував усі аргументи захисту. Більше того. У рамках цієї справи суд прийняв рішення допустити слідчих ДБР до документа "Стратегічний план використання ЗСУ", ключовому документу Генштабу, який має найвищий гриф секретності "Особливої Важливості", до якого мають доступ приблизно 10 осіб в країні.

Так, за сукупністю чинників, а також з огляду на попередні дії Романа Труби, доводиться визнати, дії Романа Труби мають ознаки державної зради, і спрямовані, з одного боку на зниження боєздатності української армії шляхом кримінального переслідування бойових офіцерів за виконання ними своїх обов'язків, а з іншого — на отримання доступу до державних оборонних документів з найвищим грифом секретності з метою подальшої їх передачі (ймовірно, за допомогою Андрія Портнова) керівництву Російської Федерації.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma