Enigma Enigma

Oleh Zeitung

2018-09-22 21:35:19 eye-2 4148   — comment 0

«Диявольський голос» України, який підриває YouTube (ВІДЕО)


Вся історія почалася із пісні "Pisces (Live Session)", яку опублікували на YouTube-каналі Napalm Records у березні 2017 року, станом на 22.09.2018 її переглянули 9,6 млн. Чесно кажучи, це не так аж багато, якби того хотілося, однак, наведена композиція збила з ніг кожного, хто її прослухав. І цей шок, але приємний, став вірусом, який породив сотні реакцій та оглядів. І знаєте що? JINJER побила непомітний в українській музиці рекорд, який я відмовився на початку визнавати, але три дні перегляду майже сотні відео мене також збили з ніг. Воно так і є. Її композиція "Pisces (Live Session)" як і сам гурт стали найбільш обговорюваною іноземними відеоблогерами українською групою у світі, а тим більше - у своєму жанрі. 

Загальна кількість переглядів оглядів на YouTube-каналах про JINJER складає мільйони. І це, круто! Чисельні відеовідгуки на гурт складають єдину картину захвату. Особисто осилив переглянути понад 100 відеооглядів, більшість з них, це огляди від блогерів зі США. З них 56 стосувалися  композиції "Pisces (Live Session)". Ці 56 оглядів на цю пісню склали понад 2 млн переглядів. 

Метал-спільноти по світу солістку гурту - Тетяну Шмайлюк - іменують королевою серед подібних у світі, а її голос феноменом: це ангел і демон в одному тюбику, Джекіл-ен-Хайд, харизма, пристрасть, енергія, і саме собою - краса. А щоб відтворити феноменальний голос солістки, а ще й жінці, то потрібно як мінімум двоє людей, або один голос був записаний в різних "тональностях" і склеєні воєдине суголосся, щоб було відчуття присутності потойбіччя. Голос солістки, який, наче мед, голос, який... самі почуєте, щоб офігіти. Й не тільки від голосу, а він інструменталу: ударні, гітара. Це треба просто слухати! 


На початку, з трьох днів, я 18 годин без перестанку слухав і аналізував лише реакцію на гурт у світі різним мовами. 18 годин!? Дещо переслуховував по декілька разів. Я думав, що мене може заворожити KAZKA, але в неї є конкурент, правда, в іншій дещо категорії. Але все ж таки.

Отож, окрім здивування та шоку, і відсутності мови, яку в більшості слухачів/оглядачів відбирає, то майже кожен фанат року чи важкої музики загалом оцінив JINJER такими-ось словами: "неймовірно", "чудово", "О, Боже, це Божественно!", це "дійсно вона?", "фантастика", "вони підірвали мій мозок", "гурт нуклеарна бомба", і таких слів без повторів на три абзаци. Лунає стільки схвальних відгуків, що аж не віриться, що український гурт до такого може "докотиться". У доброму сенсі слова.

Також мені досі підозріло, що JINJER має ще й такі чудові коментарі. Дивно, що там на рівному місці немає по десятка мільйонів переглядів. Але, холера ясна і курча ляґа, є за що хвалити. Гітара, ще раз повторюся, безподібна. І що цікаво, JINJER, важко сплутати з кимсь іншим, а ще важче не слухати її, а найважче не дивитися реакції, перші реакції людей, котрі не те плачуть, не те випадають в осад. Це вам не Менсон, Disturbed, Korn чи Evanescence. Це свій окремий демон, який захоплює Вас та ще розмовляє на чудовому рівні англійською, а в англомовних піснях пратично не відчувається акцент. 

Спершу, я навіть не зауважив, але очі перший раз були в "режимі орбіти". А далі музика заколисувала тебе з середини, повертала до себе. Не знаю, що це коїться! Але я фанат, фанат світової української групи, яка має усі складові, щоб прорватися і бути успішними, і тим самим прославити ім'я нашої України!

Я не є музичним критиком, але не прокричати нині про своє захоплення не міг. Отож, лібе кінде, сідайте і готуйтеся до зустрічі із JINJER. 

.А тепер послухайте без солістки окремо гітарну партію з композиції "Captain Clock": 

Крутезна зашкалює! Чи не так? 

Також є епічна композиція, де, якби, когось можуть "крики" тут і напрягати, але такої правдивої глибини ще треба пошукати, ти віриш в цю музику, ти віриш в неї. 

А так гурт виступає вживу. Ще раз повторюю, вслухайтеся в ритми інструментів. Це щось з чимсь. Зносить на місці. А який там в кінці пасаж. Вишенька. Хоча, саме такі "вишеньки" є у кожній їхній композиції. 

 

А в цій компзиці очікуваного крику немає і ще раз слухаєш і дивуєшся, як це божественно та талановито. 

 І так далі, кожна композиція має свою силу та прихильників.

А як Вам група?

// фото із: wonderboxmetal.files.wordpress.com

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma