Enigma Enigma

Raul

2020-04-01 16:09:36 eye-2 2738   — comment 0

"ДНР" в кризі через коронавірус

В умовах пандемії коронавірусу мешканці т.зв. ДНР залишаються в критичному стані — вони відрізані від України та від них відмовляється і Росія.

Катастрофічними темпами загострюється соціально-політична ситуація в окупованому регіоні внаслідок зменшення обсягів фінансування і обмеження постачання товарів першої необхідності , які раніше постачалися із Росії. Через поришення коронавірусу у самій РФ, російською стороною всі фінансові ресурси спрямовуються на фінансування карантинних заходів росіян, а мешканці фейкових “республік” залишаються покинутими на призволяще.

При цьому, робиться все дуже цинічно. Щоб зняти з себе відповідальність за багатомісячні борги по заробітній платні, Росія переформатувала механізм керівництва підприємствами окупованої частини Донецька, замінивши колишню “ВТС” на “ГУП” - державне унітарне підприємство. Така маніпуляція на фоні поширення коронавірусу викликає невдоволення та протести з боку працівників.

Крім того, велике занепокоєння мешканців “республіки” викликає вимога російської влади проводити обовязкові навчання з стройової підготовки в навчальних закладах окупованого Донецька. Молодь під загрозою покарань зачисляють до т.зв. “молодіжного патріотичного руху “Молода гвардія” для участі в святкуванні “дня Перемоги”. В умовах карантину такі дії російських окупантів лише створюють додаткову загрозу поширення небезбечної інфекції в регіоні.

А може вони цього і добиваються?

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma