Enigma Enigma

Alex Noyt (Oleksandr Maliuchenko)

2020-08-02 08:26:30 eye-2 2485   — comment 0

Доба в ООС - зелені говорять про 3 "неприцільних" обстріла, ОБCЄ фіксує 102 порушення. Двоє наших бійців поранено.

Черговий день брехні від головнокомандуючого Зеленського. Штаб ООС розповідає нам про 3 "неприцільні" майже "постріли", а ОБСЄ фіксує 9 порушень режиму припинення вогню у Донецькій області та 93!! в Луганській. Штаб Зеленського нам розповідає про підрив бійця на міні та його поранення, та про бійця, який невідомим способом "пошкодив" руку на опорнику. Ось так сидів собі і ррраз - невідомо як "пошкодив". Це так в нас тепер називають бойові поранення? Травми невідомо від чого? Який сором...І мене цікаво, як наш воїн міг підірватися на мині? Ми ж у розвідку не ходимо, по ворогу не стріляємо, пересуваємось тільки по нашим позиціям та по відомим безпечним стежкам. І як на безпечних стежках у нашому тилу з'явилась мина? З повітря?Чи таки ворожа ДРГ її встановила? І виходить росіяни не тільки безкарно нас обстрілюють, але  й ведуть розвідку, а їх ДРГ мінує наші тили...

Мало цього ОБСЄ повідомляє про осколкове поранення мирного жителя Мар'їнки, внаслідок обстрілів російських окупантів. Штаб ООС  з цього приводу тупо мовчить.

Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation

Ранкове зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 7.00 02 серпня 2020 року

#ООС #операція_ОС #Ukraine_army #Joint_Forces_Operation

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається повністю контрольованою. Українські захисники продовжують надійно тримати лінію оборони та дотримуватися режиму припинення вогню.

За минулу добу зафіксовано 3 неприцільні обстріли з боку збройних формувань Російської Федерації. У вечірній час противник зі стрілецької зброї провокував наших оборонців біля населеного пункту Піски. Українські воїни на провокації не піддалися та вогонь у відповідь не відкривали.

Втрат, внаслідок ворожих обстрілів, немає.

Водночас, минулої доби двоє військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил були травмовані. Один воїн отримав осколкові поранення зачепивши ногою невідомий вибуховий пристрій, а другий захисник – травмував руку на одному з опорних пунктів. Обох військовослужбовців оперативно доставили до лікувальних закладів та надали належну медичну допомогу. На місцях подій працює керівний склад військової частини та робоча група військової служби правопорядку. Обставини з’ясовуються. 

Ежедневный отчет № 182/2020, опубликованный Специальной мониторинговой миссией ОБСЕ в Украине (СММ) 1 августа 2020 года

  • СММ зафиксировала 9 нарушений режима прекращения огня в Донецкой области (по сравнению с одним за предыдущий отчетный период) и 93 нарушения режима прекращения огня в Луганской области (где за предыдущий отчетный период не зафиксировано ни одного нарушения).
  • С 00:01 27 июля и до конца отчетного периода Миссия зафиксировала в общей сложности 225 нарушений режима прекращения огня.
  • Наблюдатели уточняли сообщения о мужчине, получившем 27 июля осколочные ранения в подконтрольной правительству Марьинке Донецкой области.
  • СММ продолжала осуществлять мониторинг на участках разведения сил и средств в районах Станицы Луганской, Золотого и Петровского. Беспилотный летательный аппарат Миссии дальнего радиуса действия в вечернее и ночное время зафиксировал людей на двух последних участках разведения.
  • СММ зафиксировала вооружение, размещенное в нарушение линий отвода по обе стороны от линии соприкосновения.
  • Миссия способствовала установлению локального режима прекращения огня и осуществляла мониторинг его соблюдения для обеспечения проведения ремонтных работ и технического обслуживания, а также функционирования жизненно важных объектов гражданской инфраструктуры.
  • СММ продолжала следить за ситуацией, в которой оказалось гражданское население в условиях вспышки COVID-19, в том числе на контрольных пунктах въезда-выезда и соответствующих блокпостах в Донецкой и Луганской областях.
  • Наблюдатели по-прежнему сталкивались с ограничениями свободы передвижения, в том числе на блокпосте вблизи неподконтрольной правительству Оленовки*.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma