Enigma Enigma

Интересности

2022-01-13 14:59:00 eye-2 3973   — comment 0

Догляд за шкірою обличчя по сезону

Основною причиною сухості шкіри є порушення у роботі сальних залоз. Через неправильну роботу виділяється дуже мало себуму, і шкіра позбавляється природного захисного бар'єру та живлення. Шкіра стає зневодненою і залишається без захисту від впливу негативних зовнішніх факторів.

Також причинами сухості шкіри можуть бути такі:

  1. Фактори зовнішнього середовища: надто сухе повітря в приміщенні, сильний вітер і мороз, включений кондиціонер.
  2. Любов до сонячних ванн – надмірна засмага сушить шкіру та знижує її імунітет.
  3. Спадковість – суха шкіра може передаватися генетично.
  4. Атопічний дерматит – це захворювання не лікується навіть поживними засобами. І тут слід звернутися до дерматологу.
  5. Неправильний догляд за шкірою – сухість може виникати через неправильно підібрані засоби для догляду.

Чим більше позитивних відповідей, тим більша ймовірність того, що ваша шкіра справді суха.

У різну пору року через вплив різних зовнішніх факторів шкіра потребує різного догляду, тому важливо вчасно коригувати доглядові засоби.

Догляд за шкірою влітку

Для сухої шкіри літо - найкраща пора року. Найголовніше – не засмагати на відкритому сонці та використовувати креми зі світлофільтрами. Для процедури очищення краще придбати косметичну продукцію з алое та пантенолом. Вони будуть просто незамінні, якщо шкіра таки обгорить. А термальна вода протягом дня зможе освіжити та зволожити обличчя.

Зимовий догляд

Через те, що на вулиці морозно і вітряно, а в приміщенні сухо і тепло, суха шкіра взимку може стати ще чутливішою і сухішою. Взимку особливо актуальне інтенсивне харчування та зволоження. Зволожуючі креми для обличчя повинні бути щільною та жирною консистенцією, слід додати сироватку або концентрат. Обов'язково 1-2 рази на тиждень робіть живильні маски для шкіри обличчя. Від пілінгу взимку слід відмовитись, або робити максимум раз на тиждень.

Догляд навесні

Через погодні умови у березні та квітні ще актуальний захист від вітру та морозу. Також слід приділити увагу догляду за шкірою губ. У травні використовуйте засоби зі світлофільтрами, оскільки через агресивний сонячний вплив можуть з'явитися пігментні плями.

Осінній догляд

Восени слід поповнити запас поживних засобів для шкіри на жовтень та листопад, а у вересні можна використовувати креми для обличчя зі світлофільтрами, особливо якщо на вулиці тепло та сонячно.

Детальніше: https://thebodyshop.ua/.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma