Enigma Enigma

Богдан

2020-08-15 17:57:34 eye-2 3035   — comment 0

Дуже хочеться вірити…

 

Дуже хочеться вірити, що трагедія, яка спіткала білоруську родину, стане каталізатором, який викличе з глибин свідомості білоруського суспільства відчуття відповідальності за власну державу.

 

Як то сталося 2013 року на Майдані, коли у відповідь на жорстоке  побиття студентів піднявся Київ, повстала вся Україна. А масові каліцтва, а потім і вбивства майданівців не злякали українське суспільство, а навпаки, згуртували і заставили замислитися про майбутнє України.

 

Гібридна війна, яку розв’язала Росія проти України у відповідь на повалення Майданом режиму Януковича, який щиро вірив, що правитиме вічно, відкрила потужний внутрішній ресурс опору не тільки російській кривавій агресії, але й дав знати внутрішнім колаборантам, що точка неповернення пройдена.

 

Кривава гібридна війна на Донбасі, яку розв’язала Росія проти України, аби знищити в українців порив до свободи та гідності, розбудила в українському суспільстві тверде переконання у власній відповідальності за власну державу. «Ніхто, крім тебе» стало гаслом не тільки тисяч добровольців, які стали на захист Батьківщини від російських агресорів, але й українського суспільства, яке, пробудившись від вікового сну, почало робити перші спроби регулювання взаємовідносин в державній системі. Галасливо, із суперечками та помилками, але незворотно. І, схоже, політики це зрозуміли.

 

Дуже хочеться вірити, що трагедія, яка спіткала білоруську родину, стане каталізатором, який викличе з глибин свідомості білоруського суспільства відчуття відповідальності за власну державу. Що білоруське суспільство повною мірою зрозуміло ситуацію, яка склалася на сьогодні і готове пройти важкий і, можливо, кривавий шлях від колоніальної залежності та авторитаризму до повної свободи і демократії. Важкий, наповнений гібридними несподіванками Шлях. Але…

 

Сумніви викликають не тільки організовані марші медиків та робітників машинобудівних підприємств під фанфари російських незалежних демократичних ЗМІ (зауважте, без лапок), які ще вчора мовчки спостерігали за кривавою агресією рідних «іхтамнєтов» і нервували від простого питання «Чий Крим?». Сумнів посіяли виборчі штаби білоруських опозиціонерів.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma