Enigma Enigma

Сергей Сарафанюк

2024-10-20 08:06:49 eye-2 3731   — comment 0

Два в одному...

Роздуми під час подорожі Одеса-Кішинів.

Кохання – це дорога з двостороннім рухом. На початку вона нагадує автобан з гарним освітленням, наприкінці сільську неасфальтовану дорогу з широким узбіччям. Здебільшого, це міська дорога. На ній іноді несправний світлофор, хтось може перебігти вам дорогу в недозволеному місці, є вибоїні, іноді учасники руху порушують правила та платять за свої порушення, іноді ні. Іноді ви не знаєте, куди їхати і зупиняєтеся на узбіччі. Йде час і цінністю стає інше, діти, їх мрії, побут. Потім вони виростають і обирають свій шлях. Краще за все їм не заважати, бо це їх життя і вибір теж їх. Ваш досвід залишається з вами, як і ваши спогади і проблеми. Ми любимо своїх дітей усе життя, але це вже інша любов. Вона щира, але якась вона дистанційна. Відчуття втрати чогось теплого та неперевершеного поруч відчувається кожного дня.

В особистому житті людини, коли вона залишається сама йде постійне змагання між Свободою і Самотністю. Ці дві складові, як два в одному. Свобода перемагає там, де велика активність, пошук і добрі справи націлені на зовні.

Самотність перемагає там, де людина живе минулим, жаліє себе і не віддає свою енергію оточуючим. 

Іноді людина думає, що рефлексія особистих проблем у фейсбуці теж енергія. Але вона частіше негативна і це теж про Самотність. Це частина тої самої боротьби за відчуття Свободи замість Самотності, пошук аргументів підтримки. В публічному просторі частіше ці аргументи, рефлексія минулим, вибухи нових захоплень лише цементують та підкреслюють ту саму Самотність, пестуючі наявні комплекси деякий час.

Що робити? Залишатися корисними та виходити з цього кола.

🌿Світло перемагає там, де панує Любов, Мудрість, Сила та Краса!

Фото: 19.10.2024.проводжав на літак у Молдові свою доньку, яку давно не бачив. Одне бажання вже здійснилося. Мабуть, треба не зупинятися та мріяти далі. 

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma