Enigma Enigma

Alex Noyt (Oleksandr Maliuchenko)

2021-05-07 10:24:37 eye-2 3762   — comment 0

Facebook заблокував ботоферму Зеленського та Деркача, що поливали брудом Порошенко, за наводкою ФБР

Соцмережа Facebook у квітні 2021 року виявила і видалила дві мережі ботів, які налічували близько 600 акаунтів і 400 сторінок і були пов'язані з партією «Слуга народу», депутатською групою «Довіра», а також нардепом Андрієм Деркачем і його оточенням. Про це йдеться у звіті Facebook.

Ботоферма Зеленського налічувала 105 акаунтів і 24 сторінки Facebook, а також п'ять акаунтів Instagram. Вони публікували повідомлення про політику, корупції, сатиру про COVID-19, слова на підтримку «Слуги народу» і чинної влади, а також критикували політичних конкурентів, перш за все Віталія Кличка і Петра Порошенка. На просування сторінок витратили близько $ 210 000.

Ботоферма Андрія Деркача, який є  російським агентом та знаходиться під санкціями США, але при цьому спокійно почувається в Україні (тому що ні у Зеленського, у МВС, СБУ, ГПУ та ДБР до нього нема питань)  - налічувала 477 акаунтів і 363 сторінки Facebook, а також 29 акаунтів Instagram. Її соцмережа пов'язує з нардепом Андрієм Деркачем, його соратником Петром Журавель і його медіа Begemot - всі вони знаходяться під санкціями міністерства фінансів США. Також частина акаунтів була пов'язана з людьми, які просувають колишнього прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана і главу депутатської групи «Довіра» Олега Кулініча. На просування мережі витратили майже $ 500 000.

Приклад типових публікацій ботів Зеленського та Деркача з Гройсманом на зображенні вище.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma