Enigma Enigma

Vladimir Gorodovsky

2019-12-04 16:26:13 eye-2 2777   — comment 0

Фантазії РФ про таємний документ РНБО України

Російські ЗМІ активно поширюють фейк про те, що виступати проти політичного курсу України в бік Європейського Союзу і НАТО «тепер стане незаконним», навіть думки про антиєвропейський курс країни вважатимуться «антиконституційними», – і все це реакція пропагандистів на підписання п’ятим президентом України П. Порошенком змін до Конституції. Ці поправки закріплюють зовнішньополітичну орієнтацію України на інтеграцію в ЄС і Північноатлантичний альянс. Також не втримались від коментування російські політики, зокрема К.Косачов висловив наступне: «На Україні заперечувати проти цього курсу означатиме порушення Конституції. Судячи з усього, і замислюватися в цьому напрямку теж стане крамолою».

Всю цю дискусію визвав один закон, який насправді не має ніччого спільного їз висловами російських пропагандистів.

Законом про внесення змін до Конституції країни щодо політичного курсу вносяться зміни до таких пунктів Конституції України: 102, 85 і 116 (для ознайомлення текст, доповнення, пояснювальні записки можна скачати на сайті ВР – ред). Змінюється п’ятий абзац преамбули Основного закону, з’являється додатковий пункт про європейську ідентичність українців. Іншими словами, оновлена Конституція зобов’язує Верховну Раду спрямувати законотворчі зусилля депутатів на досягнення Україною європейських стандартів, необхідних для повноправного членства країни в Євросоюзі та НАТО. Гарантом виконання цих законів і реалізації документів щодо поліпшення рівня життя українців вказаний Президент, цим же буде займатися Кабінет Міністрів України. Крім того, з Конституції забрали всі згадки про розміщення іноземних військ на території України – саме через цей пункт війська Росії безперешкодно і на законних підставах раніше розміщувалися в Криму, що сприяло його окупації.

Жодних пунктів про будь-якому заборону свободи висловлювань у Законі не міститься, публікації агітпропу – фейк. Проти нового курсу України висловилось і вище керівництво Росії. Зокрема, керівник російського Міністерства закордонних справ Сергій Лавров заявив, що зміни в українській Конституції нібито порушують Мінські домовленості й перешкоджають їх виконанню. Це також маніпуляція, оскільки в документах Мінська-2, прийнятих сторонами в 2015 році, не міститься жодних згадувань про заборону вступу України в НАТО чи ЄС. 

На основі вище викладеного РФ запустила фейк про таємний документ РНБО.

Російські пропагандисти поширили в Інтернеті документ, який, нібито був прийнятий РНБО при президенті В.Зеленському.

По даним РФ в документі сказано наступне:

1 Велика частина населення Донбасі не має про-української позиції;

2.Необхідно забезпечити виїзд з території Донбасі жителів без про-української позиції;

3.Стосовно тих, хто не хоче їхати, забезпечити можливості юридичного переслідування;

4.Проти людей, не тільки перебуваючих в збройних силах, а й простих робочих на підприємствах і держ.установах, необхідно організувати кримінальне та адміністративне переслідування;

5.В рамках реукраїнізації забезпечити виселення жителів Донбасу на Західну і Центральну Україну;

6.Донбас повинен бути заселений "про-українськими" активістами, які після 2014 року виїхали з Донбасу.

Такі дурниці могли поширити лише пропагандисти, яким вигідний бунт населення України на сході.

До провокації навіть долучився донецький політолог Д. Кузьменко, який сказав, що «Відчуття від документа навівають асоціації Третього рейху. Виселяти неугодних, і заселяти расово правильним контингентом - це справжній гітлеризм! Навіть, якщо проект не буде прийнятий - просто жахливо, що із Зеленським працюють люди з такими поглядами. Якщо слухати націоналістів - війна в Донбасі не закінчиться ніколи!».

Само собою, проросійські ЗМІ із задоволенням поширили дану новину. Навіть зазначили, що в українських ЗМІ мало говорять про даний документ із-за цензури. Насправді мало говорять, тому що розуміють, що це чергова провокація РФ.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma