Enigma Enigma

Костюк Олександр

2019-12-06 13:48:44 eye-2 3454   — comment 1

Фейкові ідеологі опозиції.

Спостерігаємо таку собі навалу критичних виступів, дописів, статей з критикою зеленої влади від ( скажімо так) неоднозначних політиків, блогерів та експертів. Дроздов, Бутусов, Томенко, Валєтов, Буткєвич, Сенченко, нарешті Хмара, «націоналісти» etc. Люди, які зовсім нещодавно «валили» команду українських державників, чіпляли їм ярлики «бариг та мародерів», тишком-нишком протягали серед гучних патріотичних гасел кремлівські тези, деморалізували армію, доводили виборцям, що «новоє ліцо» з професією естрадного коміка цілком може керувати державою («а он Рейган, Гавел…») і т.п. Досить почитати їх дописи усього лише піврічної давнини. Ви все це там знайдете. І от раптом прозріли? Прокинувся у них розум, бачення ситуації, державницькі почуття?
Насправді, кремль має дуже великий досвід управління конфліктами. Чечня, Придністров'є, Грузія, Сирія - це лише з новітніх. Для спеціалістів з Луб'янки все, що відбувається, все що вони застосовують - десятиріччями напрацьовані прийоми. Стандартний набір інструментів і маніпуляцій.
Думаю, усі ці виступи професійних опозиціонерів, які насправді самі лише вчора тягли до влади Зе і його квартальну команду, це продумана стратегія. Розкручують ідеологічних лідерів опозиції. Готуються до масових заворушень, готуються правильно очолити ці заворушення.
А заворушення мають відбутися  за планами кремля. Рівно тоді, коли ситуація: політична, військова, безпекова, економічна – обвалиться. А вона не може не обвалитися. Тому що саме до цього веде неймовірна стратегія нинішньої влади. Стратегія тихого розвалу армії, втрати міжнародних позицій, відмови від співпраці з МВФ, знищення експортерів ревальвацією гривні, розпродажу землі та підприємств, жахливої діри в бюджеті. Обвалиться обов’язково, разом з гривнею, соц. виплатами, зарплатами, можливими військовими поразками і т.п. – питання лише в тому, коли це станеться.
Тоді на вулиці вийдуть тисячі розлючених, обманутих людей, прихильників різних політичних сил, в тому числі і ошукані виборці зеленої команди. І їх потрібно буде направити туди, куди буде потрібно кремлю. Направити так, щоб вони ні в якому разі не приєдналися до українських державників. Не почали , зрозумівши свої помилки, чинити опір справжньому ворогу і його хитрим помічникам в Україні.
Кремлю потрібно щоб українці почали бити один одного: протестуючі – правоохоронців, українці – російськомовних чи євреїв, бідні – багатих. Щоб був повний хаос.
От для цього і потрібні «правильні» лідери опозиції, які до потрібного моменту будуть писати дуже правильні критичні дописи. А в потрібний момент, користуючись довірою людей, спрямують розлючені маси туди, куди потрібно ворогу. Одне на одного.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma