Enigma Enigma

Raul

2019-11-13 16:14:51 eye-2 2560   — comment 0

ФСБ готувало чергову провакацію. В них не вийшло

Росія продовжує гібридну війну проти України і до того щедро фінансує інтернет-тероризм. СБУ вдалося викрити цілу мережу підконтрольних Кремлю бойовиків, які з Луганська активно поширювали фейки по всій країні. та залучали до шпигунської діяльності військових ЗСУ.

Вони активно збирали інформацію про переміщення військової техніки, складали карти українських укріплень. Але головне їхнє завдання – інформаційний удар. Групу з кодовою назвою “Сапфір” створив Генеральний штаб Збройних сил Росії в окупованому Луганську у травні 2017-го  під кураторством російського офіцера Олександра Сазонова.

Координатором російської групи в окупованому Луганську став чоловік з українським паспортом Андрій Тимохін з позивним Князь. Наймала людей до групи Сапфір луганчанка Катерина Василіна. Жінка, яка до війни займалася кінним спортом, а зараз – в бойовиків на посаді стрілець-радіотелефоніст, торік раптом перемогла в конкурсі журналістів.

Василіна за два роки розширила групу Сапфір із 7 осіб до 14. Активізація інтернет-терористів була помічена під час президентських виборів в Україні. Окрім дискредитації президента України, Збройних сил та Служби безпеки, бойовики намагаються промивати мізки українським армійцям, створюючи десятки фейкових груп у соцмережах і запрошуючи туди реальних бійців. Таким чином, українські армійці й не підозрюють, що в друзях мають російських агентів, але щодня отримують фейкову інформацію.

СБУ змогла затримати кількох інформаційних диверсантів на території України та заблокувала десятки фейкових груп, однак бойовики в окупованому Луганську не припиняють роботу. Будьте обережними!!!

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma