За всі часи вважалося, що щедре частування – найкращий взірець міжнародних стосунків. Тим паче, зараз, коли українці розкидані світом, і це може стати в пригоді.
Хоча, справжні гурмани й до того не бідували, і культові "пункти харчування" для найвибагливіших епікурейців могли так само знаходитися у найвіддаленіших місцях планети. Тундра чи пустеля при цьому були далеко не останніми з цього списку. Добиратися кілька днів усіма видами транспорту, включаючи оленів чи верблюдів – ось на що могли зважитися (і зважуються) відчайдухи зі славного гастрономічного племені. У тих закапелках світу чаклують гуру-кухарі, а черга до їхньої лісової хижки, гірської печери чи заполярного хутірця може тягтися з позаминулого року.
Не бракує таких місць також у цьому путівнику кулінарними традиціями світу. "GASTRO OBSCURA. Найдивовижніші смачні місця планети" Сесілі Вонґ і Ділана Тьюраса – це захопливий путівник, який пропонує поглянути на світ через кулінарні традиції різних народів. Бо їжа - це більше, ніж смак, це частина культурної спадщини. Тож чи готові ви скуштувати зварене з туману чилійське пиво? Або сардинську пасту "нитки Бога"? Або дізнатися, що їдять борці сумо? І що саме можна випити в барі на антарктичній станції "Академік Вернадський" і чому в Тунісі чай продавали тільки в аптеках і за рецептом? І взагалі - які страви варто спробувати в різних країнах? Варто додати, що із цим "гастрономічним" атласом ви відвідаєте 7 континентів і познайомитеся зі стравами 120 народів.
Сесілі Вонґ, Ділан Тьюрас. GASTRO OBSCURA. Найдивовижніші смачні місця планети. – Х.: Клуб Сімейного Дозвілля, 2023
На фото: кадр з фільму «Magical Mistery Tour»
Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma