Enigma Enigma

Олексій Ніконенко

2019-12-05 12:48:32 eye-2 3026   — comment 1

Гібридна війна російських спецслужб

 З початком російської агресії проти України Росія активно почала застосовувати методи гібридної війни. В інформаційно-психологічній війні не обов’язково «атакувати в лоб» можна викликати страх, незадоволення, будь-які негативні емоції, не говорячи при цьому прямо та не порушуючи законодавство.

Одним із прикладів такого впливу є поширення провокативних публікацій українецем угорського походження Елемер Кьосеґі (22 червня 1960 року народження, уродженець с. Фертешолмаш, Закарпатської області), який являється головним редактором угорськомовного видання «Kárpáti Igaz Szó».

Як приклад одна з його публікацій (Бути угорцем?/ Magyarnak lenni?) написаної на двох мовах:

Бути угорцем?

https://varosh.com.ua/dumky/buty-ugorczem/?fbclid=IwAR1xvrNxKIjH8ubk12HrYnPrI-DSlOYA4qdDZktekaQE12SQ-XQuLWl2GVQ

Magyarnak lenni?

https://nepszava.hu/3046029_magyarnak-lenni

Діяльність пропагандистів активно використовуються для здійснення негативного інформаційно-психологічного впливу на аудиторію шляхом поширення новин про утиски з боку української влади етнічних угорців та популяризація Угорщини як благодійника та держави яка турбується за долю угорців Закарпаття.

І таких пропагандистів, які маніпулюють етнічними меншинами України, в мережі Інтернет дуже багато. Головним спонсором є Росія, яка вкладає значні кошти в руйнування української нації.

Тому нам необхідно виважено та критично споживати новини, утримуватись від поширення неперевіреної та деструктивної інформації, вчитись виявляти маніпуляції та брехню.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma