Enigma Enigma

Olga Knyazeva

2020-05-29 13:03:34 eye-2 2494   — comment 0

Глави МЗС Угорщини і Болгарії в телефонній розмові обговорили становище меншин в Україні

Перед сьогоднішньою зустріччю з главою МЗС України Дмитром Кулебою в Будапешті міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто обговорив питання національних меншин в Україні з болгарською колегою.

Про це Петер Сійярто повідомив на своїй офіційній Facebook-сторінці. (https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/photos/a.110378113788081/171145114378047/?type=3).

В Україні проводять адміністративну реформу, яка має на меті створити окремі об’єднані територіальні громади. Представники етнічних меншин в Україні прагнуть створити ОТГ де етнічні меншини будуть формувати більшість, щоб мати більшість в прийнятті тих чи інших рішень стосовно округу.

Зазнавши невдачі Угорщина почала шукати однодумців, щоб об’єднатися задля досягнення своєї мети створення угорського округу на Закарпатті з центром у місті Берегове. В телефонній розмові з міністром закордонних справ Болгарії Катериною Захарієвою Петер Сійярто робив акцент на тому, що болгари мають значну етнічну меншину в Одеській області і, що українська адмінреформа може створити у Болградському районі (Одеська область) п'ять об'єднаних територіальних громад, де етнічні болгари більше не будуть більшістю.

Крім підбурювання сусідів проти України та втручанням у внутрішні справи держави міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що й надалі будуть блокувати засідання комісії Україна-НАТО.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma