Enigma Enigma

Alex Noyt (Oleksandr Maliuchenko)

2020-06-03 10:10:24 eye-2 3254   — comment 0

Голосування в Громраду ДБР - накручування голосів з Москви та Калуги

Дуже цікавий аналіз протоколів електронного голосування у Раду громадського контролю за діяльністю ДБР, за результатами якого у РГК ДБР "дивним" чином пройшли тільки адвокати підозрюваних у різних злочинах мусорів.

Я вже писав, що ГО "Електронна демократія" вже ставила цікаві питання керівництву ДБР про систему, яка використовується для голосування ДБР сфальсифікувало результати виборів у Громадську раду ДБР. І ось натрапив ще на один аналіз від хактивістів "Українського Кіберальянсу"

Sean Brian Townsend

"З інтересом вивчив протокол голосування в РГК ДБР. У ньому взяло участь близько 13 тисяч "людина". Дуже цікаво виглядає топ-10 підмереж. Так як ДБР замазали тільки останній октет, то дуже зручно визначати їх приналежність. І там немає жодного великого провайдера, зате є Дата-центри Москви та Калуги, які звичайним користувачам нічого не роздають, і їх колеги з Харкова, Словаччини та Литви. Так що є всі підстави вважати, що як мінімум половина "голосів" - звичайна накрутка. Не кажучи вже про те, що для того щоб пояснити появу ста "людина" з підмережі на 254 адреси принципу Дирихле буде явно недостатньо Дурники навіть голосуючих не змогли толком порахувати. На сторінці ДБР написано 14 тисяч, якщо порахувати унікальні хеші, то їх 12952 (при цьому окремі користувачі закидали більше п'яти "бюлетенів"), а якщо зв'язку хеш + мережу, то 13464. Справа навіть не в тому, що вони в Росії, а втому що їх а) неприродно багато б) це хостинг-провайдери, які здають сервера в оренду. Вони не роздають інтернет як звичайний ISP."

 

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma