Рецепт для мого друга Кенні Джеймса, Орегон, США
Recipe for my friend Kenny James, Oregon, USA
Беремо 0,5 кг (1 фунт) свіжого свиного сала, часник та чорний або червоний мелений перець, сіль
We take 0.5 kg (1 lb) of fresh lard, garlic and ground black or red pepper, saltРіжемо сало майже до шкуринки дольками 1 см (0,5 дюйми)
Cut the lard almost to the skin in 1 cm (0.5 inch) slicesКладемо між дольками сала різаний колечками часник, намагаючись вкрити всю поверхність сала
We put garlic cut into rings between the slices of lard, trying to cover the entire surface of the lard
Засипаємо сіль між дольками сала і натираємо меленим перцем всю поверхню, потім натираємо сіллю, щоби на салі утворився тонкий шар
Sprinkle salt between the slices of lard and rub the entire surface with ground pepper, then rub with salt so that a thin layer forms on the lardПерцем можна посипати й дольки сала перед тим, як класти часник
Pepper can also be sprinkled on slices of lard before adding garlicСтавимо на 3 доби тарілку з посоленим салом в сухе прохолодне місце
We put a plate with salted lard in a dry, cool place for 3 daysПісля цього можна загорнути сало в пергаментний (харчовий) папір і покласти на верхню полку холодильника. Сало готове.
After that, you can wrap the lard in parchment (food) paper and put it on the top shelf of the efrigerator. The lard is ready.Сало можна вживати так, як воно є – відрізати дольку, зчистити з неї сіль та порізати тонкими скибками і покласти скибки на хліб. Зверху можна помазати майонезом, але краще нічим не мазати – воно і так смачно.
Lard can be used as it is - cut off a slice, remove the salt from it and cut it into thin slices and put the slices on bread. You can smear mayonnaise on top, but it is better not to smear it with anything – it is already delicious.
Можна смажити на цьому ж салі яєшню або зажарку до супу, борщу чи каші.
You can fry scrambled eggs or stir-fry with the same lard for soup, borscht or porridge.
Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma