Enigma Enigma

Евгений Мельничук

2019-03-12 17:25:29 eye-2 5230   — comment 2

Громадянин Молдови вчинив харакірі на знак протесту (Відео 18+)

Громадянин Молдови вчинив харакірі на знак протесту на засіданні Києво-Святошинського суду

 

Громадянин Молдови Васіле Бутнару вчинив харакірі на знак протесту проти дій співробітників прокуратури та суддів Києво-Святошинського районного суду Мирослави Омельченко, Владислава Лисенка та скандально відомого Юрія Бурбели, які вже 3 роки поспіль тримають його у якості підозрюваного в Київському СІЗО без доступу до належної медичної допомоги.

Під час чергового засідання щодо визначення запобіжного заходу Васіле Бутнару неодноразово звертав увагу колегії суддів на те, що перебуває в слідчому ізоляторі після вогнепального поранення в область грудної клітини та обох передпліч та не має змоги отримати належну медичну допомогу в стінах установи, що документально підтверджено її керівництвом. Звертаючись до колегії суддів він заявив, що розцінює дану ситуацію як катування.

В. Бутнару також обурений саботажем судочинства зі сторони прокурорської групи Києво-Святошинської прокуратури, яка за 3 роки так і не спромоглася вручити йому обвинувальний акт та систематично пропускає судові засідання щодо обрання запобіжного заходу. Окрім того, адвокат В. Бутнару зауважив, що термін запобіжного заходу щодо його підзахисного сплинув напередодні і подальше тримання громадянина Молдови підв вартою є незаконним.

У кінці грудня 2016 року екс-начальник Головного Управління Міністерства внутрішніх справ у Автономній республіці Крим Микола Штронда, перебуваючи в неадекватному стані, відкрив стрільбу по громадянину Молдови В. Бутнару на території Києво-Святошинського району Київської області та завдав останньому вогнепальних поранень.

Згодом постраждалого викрали співробітники Києво-Святошинської міліції та 3 дні тримали у підвалі у невстановленому місці, сподіваючись, що жертва помре. Після того, як в супереч очікуванням перевертнів у погонах В. Бутнару вижив, прокуратура Києво-Святошинського району Київської області відкрила проти нього кримінальне провадження за статтею 115 ККУ «Умисне вбивство». «Постраждалого записали в злочинці», - обурені активісти УІС.

Нагадаємо, за повідомленнями мас-медіа Микола Штронда на посаді екс-начальника ГУ МВС в Криму сприяв в ухиленні від адміністративної та кримінальної відповідальності ділкам із ТОВ  “Росстрой”, яке займалося фіктивним підприємництвом та мінімізацією сплати ПДВ.

У січні 2014 року суддя Юрій Бурбела виніс обвинувальний вирок у справі так званих «васильківських терористів», яку згодом було визнано політичним переслідуванням з боку режиму Януковича. На дочку даного судді записано таун-хаус вартістю у 2 млн. грн..

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma