Enigma Enigma

Alex Noyt (Oleksandr Maliuchenko)

2019-08-15 07:00:49 eye-2 2955   — comment 1

Гройсман зобов'язав Нафтогаз продавати газ Ахметову на 40% дешевше, ніж населенню

Вчора Гройсман вирішив зекономити Ахметову від 100 до 300 млн. гривень щомісяця. 14 серпня Уряд Гройсмана зобов'язав Нафтогаз продавати газ Луганській ТЕС Ахметова за ціною  на 40% нижче, чим платить звичайний пенсіонер. 

Про це повідомляє прес-служба Нафтогазу. Звісно Уряд розказує про те, що робиться виключно з благою метою та бла-бла-бла. Але по факту ми всі розуміємо - олігарх отримує від Гройсмана "подарунок" у вигляді сотень мільйонів гривень у свою кишеню. І звісно - зовсім  "випадково" та без жодного "персонального заохочення"... Усі ми памятаємо,як Гройсман змусив Нафтогаз віддати 90% прибутку у бюджет, у той самий час, коли Нафтогазу потрібні гроші щоб закупити 20 млрд газу у сховища, бо Росія планує у цьому році шантажувати ЄС та Україну відключенням газу. Адже попередній контракт закінчився і має бути підписаний новий, але путін не буде підписувати контракт на ринкових умовах, тому збирається шантажувати усіх звичними російськими бандитськими методами. Це чомусь розуміють усі, крім Гройсмана. Тому Нафтогаз,маючи зароблені гроші за наказом Гройсмана не має змоги ними користуватися та запобігти катастрофі в Україні та Європі,коли Путін відключить газ для шантажу...

Від 100 до 300 млн грн щомісяця коштуватиме сьогоднішнє рішення КМУ нам і державному бюджету.

Тепер одна компанія-немонополіст отримає право купувати у нас газ на 40% дешевше, ніж населення.

Для того, щоб ви не залишилися без тепла та електрики взимку, якщо Росія #внєзапно перекриє транзит, ми залучили кошти і зараз закуповуємо додаткові обсяги газу. А також переконуємо інших постачальників в Україні і ЄС чинити так само.

Але вугілля це зовсім інша справа. Його ж заздалегідь не завезеш і не складуєш. Чи не так?

І хто б міг подумати, що Росія так підступно вчинить з жителями Луганської області, яким оце щойно обіцяла свої паспорти. Така прикра несподіванка. Правда ж?

#АтракціонНебаченихЩедрот #Планування80левелу

ДО того ж, чому Ахметов, маючи власну газовидобувну компанію, яка видобуває газу набагато більше, чим треба для Луганської ТЕС отримує право знижки на державний газ, що необхідний для забезпечення теплом населення? Чому Уряд  Гройсмана не зобов'язав приватну станцію Ахметова, яка отримує державні кошти за свої послуги, користуватись власним газом Ахметова?

"Та ні ж, не єдиним. Спитали б у нас) Підказуємо: в групі ДТЕК є газовидобувне підприємство DTEK Oil&Gas - ДТЕК Нафтогаз.

Цитуємо сайт підприємства: "ДТЕК Нафтогаз – найбільша в Україні приватна газовидобувна компанія. У 2018 році ми видобули рекордні для українського приватного газовидобування 1,65 млрд куб. м природного газу" https://oilandgas.dtek.com

Це в кілька разів перевищує потреби Луганської ТЕС в газі. До того ж, всім відомо, що собівартість видобутку українського газу - це копійки (*sarcasm*). То може і збитків би у групи не було?

За Законом України "Про ринок природного газу" Кабінет Міністрів України має право накласти спеціальні обов'язки на будь-якого суб'єкта ринку. Немає жодної різниці, чи це державна компанія, чи державна. Тобто, з точки зору закону немає

#ДивовижнеПоруч

 

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma