Enigma Enigma

dvornik_patriot

2019-10-03 04:19:33 eye-2 51   — comment 2

...і баржу з лайном!*

Підтримую.    emiliozk 3 жовтня 2019, 00:34 Ні капітуляції Демократична Сокира 31 мин. · Є така традиція в українців: раз в кілька років збиратися на Майдані і давати владі копняка під зад.

Так було в 2004, в 2013, і так може статися зараз. Якщо Зеленський не скористається останнім шансом та не усвідомить, що закінчує епоху України, а не всі ті епохи, які обіцяв перед виборами. Самі дії президента та його найближчого оточення змусили нас вийти сьогодні на вулиці в багатьох містах України. Формула Штайнмайера і весь ажіотаж навколо неї, з усіма недомовленостями з боку влади та поступками російські стороні з боку тієї ж української влади дають підстави нам думати: "а чи дійсно ви працюєте на Україну, пане Зеленський?" Сьогодні ми вийшли на Майдан, щоб показати: ми готові захистити Україну.

Ми не зрадимо пам’ять тих, хто загинув за волю України, і не дамо владі здати незалежність, за яку воювали і перемагали. Зараз настав час єднатись. Ці на перший погляд прості, але правильні слова, сказав на Майдані Юрій Гудименко. "Немає сенсу вступати у суперечки, а є сенс усім проукраїнським силам стати пліч-о-пліч. Бо інакше будемо лежати поруч у могилі.

Всі: націоналісти, праві ліберали, центристи – усі, хто за Україну і проти Росії". Сьогодні за нашої участі було створено єдиний центр координації ветеранських, громадських та політичних рухів для того, аби протистояти капітуляцї разом. На Майдані виступали ветерани, волонтери, політики та активісти з різних сил, частина з яких знаходяться між собою у конфлікті. Точніше, мабуть, знаходилась – до сьогодні.

Витівка Януковича в листопаді 2013-го, як і заяви про формулу Штайнмайера зараз – це загрози, які нависають над нами та водночас поєднують усіх в спільний протест. Ні, ми не прийшли на Майдан, щоб просто постояти і посвітити обличчями. Ми запропонували свої вимоги, які одноголосно підтримали, здається, всі, хто був на акції. Ці вимоги – до Банкової – місця, де сидить президент і куди ми всі направилися з Майдану. Там, на Банковій, (поки що) сидить людина, яка відповідає за суверенітет та безпеку. Які, на жаль, зараз під великою загрозою.

Наші вимоги такі: 1. Заборонити будь-який особливий правовий режим, що обмежить суверенітет України чи дію загальнонаціонального законодавства на окремих її територіях. 2. Заборонити звільнення від відповідальності членів незаконних збройних формувань, які чинили важкі злочини на території України. Заборонити бути обраними в органи влади для усіх членів незаконних збройних формувань чи колаборантських "адміністрацій". 3. Заборонити добровільну передачу під контроль незаконних збройних формувань, іноземних військ чи невстановлених бойовиків будь-яких населених пунктів на території України. 4. Заборонити утворення чи існування будь-яких недержавних чи регіональних збройних угруповань на території України. 5. Заборонити визнання виборів будь-якого формату на території України, яка (в тому числі увесь її адміністративний кордон) не перебуває під військовим та адміністративним контролем України. Але коротко всі ці тези вміщувались у два слова: "Ні капітуляції".

Акція завершилася, але люди не розходилися. Принесли шини. Шини, які стали для політиків символом. Символом їх минущості за умови, коли вони йдуть не туди і не з тими. Простіше кажучи, шини – це попередження, що все може запалати. Тисячі людей залишалися на Банковій ще декілька годин. І не лише там. Ми були в Запоріжжі, Львові, Чернівцях, Чернігові, Краматорську, Черкасах, Миколаєві, Дніпрі, Сумах та Харкові. Звіт про ці події буде завтра, але подякувати всім, хто прийшов, можна вже зараз. І ми були не самі. Поряд з нами були партії та організації, які нам не подобаються, з якими у нас протилежні погляди на ряд питань. Проте на це можна закрити очі, коли йдеться про долю держави. Без жодних перебільшень та пафосу - сьогодні був важливий день, коли активна частина суспільства показала, що не хоче визнавати вбивць та колаборантів. Що не хоче узаконення агресії Росії її втручання у справи України. На превеликий жаль, президент та нинішня, вибачте за слово, політична еліта, мають певні, м'яко кажучи, розходження у цьому питання. Але для цього ми вийшли на вулиці по всій країні. І будемо лупати сю скалу. Тримайте сокири гострими, а розум – чистим. Ваша Партія

*Про баржу з лайном я пишу часто але напишу ще раз. Я прибічник креативного підходу до справи. Баржа пущена,на державний кошт по Керченській протоці,щотижня,це був би наш символ-український ФАК ,усьому російському народу. За все добре що нам вони зробили. Грізна така баржа - повністю наповнена лайном , і ХЗ що там в тих трюмах - хай шукають.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma