Enigma Enigma

Владимир Басов

2021-05-13 12:03:01 eye-2 4243   — comment 2

І знову, про справедливість.

 У листопаді 2018 роки я попередив Порошенко, що він програє на виборах Президента. Програє не тому, що він завалив роботу в ЗСУ, або щось там неправильно зробив в міжнародних переговорахі Я стверджував, що він програє з тієї причини, що пенсіонери опинилися в Україні найбільшою приниженою групою людей, яка постраждала і від обезцінення гривні, і від приниження, якому вони піддаються, випрошуючи у держави хоч якихось компенсацій, субсидій та допомоги для свого життя . Прямо скажу: рівень життя більшості пенсіонерів при Порошенко зменшився майже в два рази. Це почалося за часів Ющенка і тривало при Януковичі - розшарування пенсіонерів на злиденну більшість і багату меншість, та ніяк не змінилося при Порошенко. А пенсійна реформа 2016-17 року тільки закріпила це розшарування. Тепер відстань між жебраками і багатими тільки збільшується.

зросте лише на максимум 194 грн, а максимальна пенсія на 1945 грн. І це не межа. Сьогодні в Україні не рідкість величина пенсій до 68 тис грн. При середній пенсії за віком в Україні - 3700 грн. 80% пенсіонерів отримують пенсію нижче середньої, що нижче фактичного прожиткового мінімуму.

пенсії, що в точності відповідало середньої пенсії в Україні на той час, я й гадки не мав, що через 10 років моя пенсія становитиме всього 72% від середньої. З такими темпами зменшення скоро виявиться, що моя пенсія стане просто мінімальної.

Якщо багато хто отримав добавку до пенсії з 1 березня на 11%, то мені, як пенсіонеру за віком старше 65 років її просто не дали, пославшись на те, що мені вже додавали щось в минулому році, і тепер цю добавку просто відняли з торішньої суми. Схоже, і в наступній року, треба очікувати, що ніякої добавки до пенсії я не отримаю.

Адже вони чекали він Зеленського кінця епохи бідності, а отримали злидні і приниження.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma