Enigma Enigma

Олександр Ружанський

2018-02-07 06:17:11 eye-2 7523   — comment 0

І ще одна "дочка Корнета"! Просто всім дочкам - дочка!

Ну, що, друзі, готові до нової порції українського абсурду? З присмаком державної зради і вічно живої української корупції?

Але спочатку нагадаю, що власне дочка Корнета, це Марина Корнет - дочка так званого міністра внутрішніх справ ЛНР, терориста Корнета, яка спокійно вчиться (чи то вже не вчиться, чи то вчиться, але не спокійно) у Харкові на прокурорському факультеті Національного юридичного університету ім.Ярослава Мудрого.

Саме таке загальне метафоричне словосполучення - “дочка Корнета”, я використав у своїй статті два місяці тому відносно Військового прокурора Білгород - Дністровського гарнізону, Цупки Олександра В'ячеславовича - сина діючого начальника слідчого відділу військової прокуратури ДНР - Цупки В'ячеслава Анатолійовича.

Як всі могли здогадатися, через два місяці після тієї публікації, на неї не відбулося жодної реакції. Цупка-джуніор продовжує перебувати на керівній посаді у Військовій прокуратурі України, а Цупка-старший і далі поєднує статус українського адвоката і керівника стажування Ради адвокатів Донецької області з посадою військового прокурора ДНР..

Проте, незважаючи на повний ігнор цієї проблеми від влади, зараз я розкажу ще більш прелєстну тру сторі про чергову, ну дуже цікаву “дочку Корнета”, Ця зовсім свіженька і горяченька історія дивними кольорами доповнює грьобану картину маслом українського піздеця.

Одже , ось вона, наша “дочурка” - нещодавно призначений на посаду начальника департаменту економічної безпеки Національної енергетичної компанії УКРЕНЕРГО, Тоцький Сергій Володимирович!

Трошки знайоме прізвище? Так. Це синуля колишнього першого заступника Голови СБУ і керівника Антитерористичного центру СБУ, генерала Володимира Володимировича Тоцького. Того самого Тоцького, який керував операцією СБУ “Бумеранг” з розгону Майдану в лютому 2014 року і який зараз знаходиться в розшуку за підозрою у державній зраді і масових вбивствах на Майдані.

Фото 1.

Ще раз. Керівником економічної безпеки державної компанії, яка управляє всією енергетичною системою в країні і яка відповідає за енергетичну безпеку держави, призначено сина людини, яка підозрюється у державній зраді і переховується від слідства! Логічно, чого там. І для держави України безпечно. Особливо з урахуванням того, що папаня Сірьожи Тоцького побіг до Росії і небезпідставно звинувачується у співпраці з ФСБ.

А хто такий сам Сергій Володимирович Тоцький? Судячи з електронної декларації про суттєві зміни від 22.01.2018 р., згідно якої Сергій Тоцький отримав вихідну допомогу у 135 000 гр., останнім місцем роботи молодшого Тоцького була Служба безпеки України.

Фото 2.

Ну, теж нормально. Втім, припускаю, що в СБУ сина зрадника формальних підстав звільнити не було. Але навіщо було його пхати на керівну посаду в стратегічно важливій держкомпанії? І, головне, кому це потрібно? Бо в мене дуже великі сумніви, що в нього відсутнє спілкування з батьком, який на зв'язку з ФСБ. І знаєте чому?

Згадаємо, що Володимир Тоцький з 2010 р. по осінь 2013 р., був начальником Головного управління Служби безпеки України в Автономній Республіці Крим. Під час його роботи на цій посаді, керівництво кримського СБУ, звинувачували, разом з іншим, у дерибані державних квартир для “потрібних” співробітників служби. І так сталося, що саме в цей період, точніше, 29.05.2012 р., Тоцький - молодший, який на той час вже теж був співробітником СБУ, став власником квартири площею 88,3 м.кв. в чудовому місті Ялта. Який цікавий збіг обставин!

Фото 3.

Але, ще цікавіше те, що за існуючими даними, Володимир Тоцький, зараз переховується від слідства в окупованому російським агресором Криму. А чому, ні, якщо вчасно подбати про квартирку синулі у сонячній Ялті?

Закінчуючи першу частину цієї статті хочу зауважити, що Володимир Тоцький є ліпшим дружбаном Олександра Якименка - колишнього Голови СБУ України за часів Януковича, якого теж підозрюють у державній зраді і злочинах проти активістів Майдану і який теж дриснув на Росію. Тоцький і Якименко працювали разом у Донецькому управлінні СБУ і в Криму, коли Володимир Тоцький очолював Головне управління СБУ в АРК, а Олександр Якименко був начальником управління СБУ в м. Севастополі. Коли ж Якименко остаточно закріпився на посаді Голови СБУ він перетягнув до себе першим заступником Володимира Тоцького. Це я до чого? Звісно до того, що Сірьожа Тоцкий дядю Сашу Якименка не знав, ніколи з ним не спілкувався і згадки не має, куди він подівся разом з сірьожиним батьком.

Але, підходимо до ще одного пречудового моменту в нашій історії.

Згідно декларації від 10.11.2017 р. кандидата на посаду Начальника Департаменту економічної безпеки УКРЕНЕРГО Сергія Володимировича Тоцького, його дружина, Тоцька Віталія Євгенівна, є повним власником п’яти комерційних структур :

1. ТОВ ЕРІКА, код 21451994;

2. ТОВ СУПЕРШАНС, код 16308042;

3. ТОВ СИНЕРГІЯ ІНВЕСТ,код 40656039;

4. ТОВ РЕД ФОРЕСТ, код 38534564;

5. ТОВ РЕД ИНВЕСТ, код 38012410.

Ну, воно, як у нас? Невістці, Першого заступника Голови СБУ, нехай зараз і колишнього, і дружині сбушника успішно займатися комерцією “сам бог вєлєл”. Чого уж там. Проте, наразі вже дружині Начальника Департаменту економічної безпеки УКРЕНЕРГО “бог вєлєл” трошечки більше ніж просте володіння суб’єктами підприємницької діяльності.

Йдемо до нашої улюбленої аналітичної системи YouControl, цікавимся вказаними фірмами і бачимо якусь несподівану для дружини одного з топів УКРЕНЕРГО інформацію : три з п’яти підприємств Віталії Тоцької, а саме:

ТОВ СІНЕРГІЯ ІНВЕСТ

ТОВ РЕД ФОРЕСТ

ТОВ РЕД ИНВЕСТ,

мають один спільний і основний від діяльності - 35.11 Виробництво електроенергії. Ось, як!

Інші види діяльності цих трьох фірм у сукупності теж, мабуть, несподівані для сім'ї Тоцького - молодшого:

35.12 Передача електроенергії 35.13 Розподілення електроенергії 35.14 Торгівля електроенергією 42.22 Будівництво споруд електропостачання та телекомунікацій.

Хтось може зауважити, мовляв,ну, були колись у Віталії Тоцької комерційні інтереси в електроенергетиці. Тепер її чоловік прийшов керувати економічною безпекою в державній системі електроенергетки і все! Більше ніякої комерції у цій сфері від сім'ї Тоцьких! Жодного шансу корупційному конфлікту інтересів!

Хе-хе. Тільки не в Україні і тільки не у Тоцьких.

Справа у тому, що згідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, дві фірми Віталії Тоцької, наприкінці 2017 року, саме під цю діяльність у сфері електроенергетики, отримали в оренду дві немаленькі земельні ділянки в Татарбунарському районі Одеської області строком на 49 років с правом пролонгації: ТОВ РЕД ФОРЕСТ площею 20 га, ТОВ РЕД ИНВЕСТ площею 40 га.

В обох випадках цільовим призначенням ділянок є “розміщення, будівництво, експлуатація та обслуговування будівель і споруд енергогенеруючих підприємств, установ і організацій, розміщення та експлуатація сонячної електростанції.”

Фото 4,5.

Причому, договір аренди з ТОВ РЕД ИНВЕСТ має примітку згідно якої арендна плата за користування земельною ділянкою зростає тільки після того, як орендар отримає ліцензію на господарську діяльність у сфері електроенергетики та встановлення “Зеленого тарифу”.

З урахуванням наведеного, а також того, що реєстрація договору аренди з ТОВ РЕД ИНВЕСТ ( 40 га) відбулася 11.12.2017 р., тобто, скоріш за все, вже після призначення Сергія Тоцького на посаду Начальника Департаменту економічної безпеки УКРЕНЕРГО, сумніватися в його далекосяжних планах щодо боротьби за економічну безпеку електроенергетичної системи України не доводиться.

Тим більше, що Сірьожа Тоцький є ще й членом комісії з оцінки корупційних ризиків та моніторингу виконання антикорупційної програми ДП «НЕК» УКРЕНЕРГО».

Фото 6.

Хотілося б дізнатися у Сергія Володимировича у зв'язку з його членством у комісії з такою серйозною назвою, наскільки балів і за якою шкалою він оцінює корупційні ризики наявності приватного, комерційного інтересу його сім’ї в електроенергетиці, якщо сам він відповідає за економічну безпеку державної компанії УКРЕНЕРГО, без якої оцей його сімейний інтерес не запрацює від слова зовсім?

Хоча, то таке. Бо всім все зрозуміло. Незрозуміло тільки в якій мірі співпадає матеріальна зацікавленість сім’ї Сергія Тоцького, (разом з його батьком, звісно), в українській електроенергетичній системі з інтересом до неї ФСБ Росії?

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma