Enigma Enigma

Богдан

2020-10-29 17:00:04 eye-2 2561   — comment 0

Імітація


«Господові Богу зовсім не обов’язково втручатися в людські справи, щоб покарати клятвопорушників, і Всевишній спокійно може продовжувати мовчати. Погані душі в собі самих носять сім’я власних бід». Моріс Дрюон

 

В роки далекої юності, коли читав історію чи художню літературу, то завжди цікавило ось таке питання: як почуваються зрадники і колаборанти, коли за гроші продають свою Батьківщину, свою матір, своїх пращурів, які йшли на плаху з гордо піднятою головою, вмирали в бою за свободу і гідність?

 

І ось дивлюся на зображення людей в дорогих фірмових костюмах, у краватках із серйозними такими виразами на лицях, на людей, задоволених собою, своїм успішним торгом... І питання, на яке з юності шукав відповіді, зникло саме собою.

 

Імітація!

 

Для людей, які перетворюють сльози дітей і кров людську на прибутковий бізнес, які продають свою Богом дану Батьківщину за тридцять срібняків, для суддів, які за мзду стають клятвопорушниками, життя перетворюється на імітацію! На імітацію в барвистій обгортці ситості та веселості, яку кожної миті може зірвати Мефістофель. Ці люди, як і Фауст, стають рабами Мефістофеля.

 

Згідно квантової теорії і згідно основного філософського трактату – Біблії. І я не буду в цьому коротенькому пості розгортати пояснення, як життя, сповнене людських протиріч, перетворюється на імітацію. Читач сам все побачить власними очима. І вже скоро.

 

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma