Enigma Enigma

Tuxy

2020-07-12 17:16:25 eye-2 2548   — comment 0

Інформаційна війна

 
Наразі ми живемо у вигідних для кацапів наративах. Наприклад: Ukrainian crisis - саме таке визначення має у англомовній вікіпедії росіянська війна проти України.
 
База даних часових поясів, що адмініструється https://www.iana.org/time-zones та Paul Eggert містить як не вірні данні часових поясів в окупованій АР Крим, так і не вірні назви українських міст (Kiev замість Kyiv, Zaporozh'ye замість Zaporizhia, Uzhgorod замість Uzhhorod, Odessa замість Odesa)
 
Самим поганим в цьому сенсі є відсутність достатнього тиску з боку Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine, як державного представництва, та української Інтернет спільноти, як публічного представництва. Поодинокі особисті спроби змінити ситуацію впираються у так звану "the most common spelling in English" (дивіться відповіді на звернення: http://mm.icann.org/pipermail/tz/2016-December/024646.html тут: http://mm.icann.org/pipermail/tz/2016-December/024648.html). Тобто, навіть публічні хостери та розпорядники зневажають офіційні визначення, що навіть внесені до стандарту https://www.iso.org/obp/ui/#iso:code:3166:UA
Розпорядники винесли свій вердикт тут: http://mm.icann.org/pipermail/tz/attachments/20181003/a9b9d586/0001-europe-Add-comment-about-Kiev-spelling.patch (текстовий файл), що містить посилання на аудіо файл вимовлення (невнятного доречі) назви міста Київ (https://en.wikipedia.org/wiki/File:Uk-%D0%9A%D0%B8%D1%97%D0%B2.ogg останньої букви просто не чути)
 
Також проігнорували таке звернення:
https://unicode-org.atlassian.net/browse/CLDR-10185
та https://unicode-org.atlassian.net/browse/CLDR-9816
і тому https://codeload.github.com/unicode-org/cldr/tar.gz/release-37 досі містить викривлені кацапійцями назви українських міст.
 
До того ж є United Nations Code for Trade and Transport Locations (UN/LOCODE), на зміни до якого може вплинути хіба що МЗС https://www.unece.org/fileadmin/DAM/cefact/locode/ua.htm тут м'яч на боці пана @dmytro.kuleba
 
Отже. Навіщо я пишу цей пост. Є робота, а є шоу. Якщо ми хочемо справді отримати результат, то варто поринути у процес та зрозуміти звідки росте корінь проблеми. В сучасному світі комп'ютерні системи складають основу інформаційних систем, а отже, якщо нам вдасться вплинути на авторитетні бази даних, то можна виграти цей бій, та нарешті отримати вірні назви наших міст, та встановити Київський час, навіть на окупованих територіях!
 
#ІнформаційнаВійна #UCA #UnitCI #КіберСпротив

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma