Enigma Enigma

andriy98

2020-10-15 06:29:37 eye-2 453   — comment 0

Інформаційний вплив з боку РФ під час проведення місцевих виборів

Головною загрозою з боку РФ під час проведення місцевих виборів є інформаційний вплив, поширення недостовірної інформацію серед населення нашої держави.

Ключовим елементом досягнення Кремлем мети реваншу проросійських сил в Україні є продовження у короткостроковій перспективі заходів з дестабілізації суспільно-політичної ситуації й поширення хаосу на всю українську територію. РФ розраховує активізувати зусилля за такими напрямами:

- Здійснення інформаційно-пропагандистських кампаній в українському медіа-просторі. Основний акцент робиться на засмічення інформаційного поля для відволікання уваги широких кіл громадськості від реально важливих питань, а також переваги в медіа-просторі «чорного піару» з метою посилення антирейтингів окремих політиків;

         -   Застосування розгалуженої мережі ресурсів. Для проведення інформаційно-пропагандистських заходів застосовуватимуться такі ресурси:

         -        Потенціал медіа-сфери. Окрім можливості інформаційних вкидань через залежні від російського фінансування ЗМІ, тактика Кремля передбачає використання здебільшого «натемно» так званого журналістського «мережевого маркетингу» – поширення представниками ЗМІ за фінансову винагороду замовних матеріалів (зокрема критичної щодо влади інформації). Також передбачається блокування державних і приватних українських Інтернет-ресурсів під час проведення виборів у нашій державі, зокрема із подальшим встановленням контролю над місцевими ЗМІ.

       –     Активізація роботи у соціальних мережах рейкових акантів, ботів та тролів. Основні зусилля спрямовуватимуться через вплив на електоральні позиції цільових груп (за віком, статтю, географічним положенням, соціальним статусом тощо).

       –       Чутливість націоналістичних право  та ліворадикальних угруповань по всій країні до закликів «заявити про себе у силовий спосіб». Метою провокування цих угруповань на "силове реагування" є дестабілізація ситуації в суспільстві, поширення насильницьких дій  серед населення, паніки й недовіри до чинної влади.

У підсумку зазначені дії мають викликати в суспільстві втрату довіри до виборчого процесу та результатів виборів, що безпосередньо впливатиме на явку виборців, особливо в традиційних для демократичних політичних сил регіонах.

Місцеві вибори є одним з механізмів демократичної держави, що забезпечує оновлення політичних еліт, можливість легітимно змінити владну команду, право громадян обирати та бути обраними.

В ході децентралізації органи місцевого самоврядування отримують більше повноважень та ресурсів. Отже мешканці громад мають відповідально поставитись до свого вибору.

 

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma