Enigma Enigma

RiDDler

2019-05-13 15:21:36 eye-2 7271   — comment 0

Бенкет акул: історія краху "Індіанаполіса"

Тигрові акули, акули-бики, легендарні білі - це найнебезпечніші акули в цілому світі. Але вони не зрівняються з однією, про яку більшість людей навіть не чули, - довгокрилою. Загадкова глибоководна акула, яка багато століть загрожує морякам і потерпілим корабельних аварій. Саме вона вбила більшу кількість людей, ніж будь-яка інша.

Вважається, що історію міняють війни, але у нашому випадку - її міняють акули. Жахлива трагедія американського військового крейсера "Індіанаполіс" відбулася 30 липня 1945 року. Після бомбового удару на острів Гуам, крейсер був потоплений японською субмариною. На судні знаходилися 1196 людей. Ті, хто пережили вибух, ще довго боролися за своє життя і пройшли через пекло. Люди, які опинилися у воді, описували плавники довгокрилих акул, які відтягували людей один за одним. У воді опинилися 900 матросів. Через 4 дні залишилися лише 317 людей. Цей випадок вважається наймасштабнішим випадком нападу акул в історії. 

   

Ласкаво просимо у пекло

Відомо, що акули надають перевагу полюванню в ранній період дня, приблизно з 3 до 6 год ранку. Але це не означає, що вони не нападають в інший час доби, але саме в передсвітанковий час їх активність набагато підвищується.

"Ночі в тропіках особливо темні, - згадував один з врятованих членів корабля, - тому ми бовталися в океані, неначе в бочці, повністю закритій кришкою. Хтось плакав, хтось молився, але в основному всі мовчали. А потім один з боцманів раптово закричав - пронизливо і страшно. Ще мить - і від нього залишилася лише вода, пофарбована кров'ю."

Бенкет акул

Так почали свій бенкет акули. Протягом чотирьох діб, поки моряків випадково побачив патрульний вертоліт, вони то з'являлися, забираючи з собою десятки нещасних, то зникали, залишаючи тим, хто вижив, страшні години очікування. Першими жертвами акул були мертві члени екіпажу. В намаганнях захиститися від хижаків, моряки збивалися до купи і притискали ноги до животів. На третю добу перебування моряків у воді, акули почали вбивати живих. У людей починалися галюцинації, вони кричали, що бачать острів і починали плисти на міраж, по дорозі до якого їх зустрічали акули.  Очевидець, який після краху корабля опинився в групі з 80 людей, згадував з жахом, що до наступної ночі їх кількість скоротилася вдвічі, а на ранок поруч з ним були лише 17 товаришів по службі.

   

Скільки точно моряків загинуло від атака акул - невідомо. В загальному вдалося врятувати лише 321 людину. Але п'ятеро з них були в тяжкому стані і згодом померли. Крах "Індіанаполіса" стала найбільшо по кількості жертв в історії флоту США. Зовсім недавно, в серпні 2017 року, були виявлені уламки корабля.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma