Enigma Enigma

Alex Tkach

2019-12-27 22:09:35 eye-2 446   — comment 3

Інтерв'ю з самим собою

– Оглядаючись у недавнє минуле, чи згоден ти сьогодні зі своєю порівняльною шкалою політиків у статті "Порівняльна шкала оцінок кандидатів у президенти"?

– Ні. Після першого туру президентських виборів я зрозумів, що помилявся.

– У чому?

– В оцінці кандидата від "Свободи" Р. Кошулинського.

– І що з ним не так?

– Та все наче й так. Своїми діями на посаді голови післямайданної Верховної Ради, коли йому вдалося сформувати нову патріотичну більшість і скасувати диктаторські закони, а потім, після нових виборів до ВР, службою в армії у званні старшого сержанта – він довів свій патріотизм.

– Які ж причини для розчарування?

– Причини такі, що більше, ніж патріотом України, він під час останніх президентських виборів проявив себе, як патріот своєї партії, яка (парадокс!) проголошувала гасло "Україна понад усе!"

– І як це проявилося?

– А так, що в боротьбі з "неправильним" державником Порошенком, він разом зі своєю партією підтримав Зеленського, який ..., ну тепер уже всі знають який!

– Але ж і Кошулинський, і Свобода були не тільки проти Порошенка, але й проти Зеленського. Словом –  "проти всіх".

– Не погоджусь. Якщо передвиборча агітація Свободи (принаймні, її проводу) ні чим принципово не відрізнялася від агітації Зе-команди, значить вони, по суті, робили спільну справу. А вся їх передвиборча агітація зводилася до наклепницьких звинувачень Порошенка не тільки в тому, чого він не робив, а навіть у перекручуванні на недобре того, що було зроблено доброго. Яскравий, хоч і не одинокий приклад, – це звинувачення у розкраданні армії. Як потім з'ясувалося, Порошенко, навпаки, вкладав великі суми власних коштів у розбудову армії.

– Але ж, погодься, Свобода не вихваляла Зеленського!  

– Так. І Зе-команда теж його не вихваляла. З одної простої причини: не було за що вихваляти. Тому хвалебну частину агітації замінив серіал "Слуга народу", який вихваляв Голобородька, якого грав Зеленський. Так що все збігається: суттєвих відмінностей в агітації Свободи й Зе-команди не виявлено. Більше від того, Свобода й зараз продовжує наклепницьку діяльність проти Порошенка і робить це разом зі слугами народу (Зе-командою).

– Як би сьогодні виглядала твоя порівняльна шкала політиків?

– На першому місці був би Порошенко. Що ж до інших, то я так і не виробив  чіткої позиції. Занадто багато невідомих складових. Можливо зараз би шкала моїх оцінок виглядала десь так:

Порівняльна шкала оцінок кандидатів у президенти
                     

                      Порошенко
                      Кошулинський
                      Ляшко
                      Наливайченко
                      Тимошенко
                      Смішко
                      Гриценко

+ (державники)

 -  (антидержавники)

                          Зеленський
                          Бойко, Вілкул ....

Примітка. Після детальнішого знайомства з біографіями кандидатів можливо Кошулинський в моїй шкалі перемістився б і на третє місце.

 Як би там не було, але я залишаюся при своїй думці, що політиків треба оцінювати саме так – у порівнянні.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma